Liviu Dragnea anunță că PSD este dispus să reia discuțiile cu UNPR

Data publicării:
dragnea conferinta de presa

 

Dragnea a precizat că liderii UNPR au anunțat decizia de a participa singuri la alegerile parlamentare. '”Rămânem în continuare foarte buni colaboratori, dar, dacă aceasta este decizia lor politică, noi le-am dorit foarte mult succes”, a spus liderul PSD.

De asemenea, Liviu Dragnea a mai adăugat că PSD este un partid cu porțile deschise, iar în privința colaborării cu UNPR (partid al cărui grup senatorial a fost desființat ), ar putea fi vorba despre asocierea la vot în Legislativ.

„La despărțire eu le-am transmis partenerilor din UNPR că noi suntem tot acolo și, oricând vor să reluăm discuțiile, suntem deschiși", a spus Dragnea, la Palatul Parlamentului.

Întâlnirea invocată de Liviu Dragnea cu UNPR a avut loc după anunțul abandonării negocierilor de fuziune a progresiștilor cu PNL în perspectiva alegerilor parlamentare, în cadrul cărora UNPR solicita cedarea pe listele de candidați a 14-15 locuri eligibile. Liberalii au anunțat că vor participa singuri la scrutinul din toamnă.

UNPR, formațiune fondată în 2010 de parlamentari desprinși din PSD, care au asigurat susținerea guvernelor PDL până în 2012, a participat la alegerile parlamentare din 2012 pe listele PSD, primind, la acel moment, 12 mandate de senatori și deputați. Fondatorul UNPR, Gabriel Oprea, și-a anunțat recent retragerea din UNPR și, din toamnă, din viața politică.  

Disponibilitatea enunțată de Liviu Dragnea privind posibilitatea colaborării dintre PSD și UNPR survine unui atac recent al lui Victor Ponta, care îl acuza indirect pe președintele social-democraților pentru apropierea progresiștilor de liberali. Sunt îngrijorat pentru PSD - întotdeauna cel mai mare pericol pentru PSD a fost izolarea. E rău să fi cel mai mare partid, dar singur e foarte ușor să scapi de aliați și e foarte greu să îți câștigi alții (mai ales dacă impresia de aroganță și comportament de "vătaf județean" este transmisă către parteneri), afirma Victor Ponta într-o postare pe facebook.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri