Liviu Dragnea, criticat în „The Washington Post”

Data publicării:
dragnea 180604_psd_cex_09_INQUAM_Photos_OctaV_Ganea
Foto: Octav Ganea_INQUAM Photos

Cazurile de corupţie în care este implicat preşedintele PSD, Liviu Dragnea, au atras din nou atenţia presei internaţionale. De această dată, e rândul cotidianului The Washington Post să scrie despre situaţia din România, pe care o compară cu cea din Ungaria şi Polonia. Jurnaliştii americani vorbesc despre un declin al democraţiilor în Europa Centrală şi de Est, unde populiştii lansează un asalt asupra statului de drept.

dragnea 180604_psd_cex_09_INQUAM_Photos_OctaV_Ganea
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Sub titlul "Slăbirea treptată a democraţiei în Europa Centrală", articolul de opinie al jurnaliştilor de la Washington Post dă ca exemplu cazurile Ungariei, României şi Poloniei. Cotidianul american vorbeşte despre un sistem de guvernare autoritar instalat în aceste trei ţări, care acţionează după acelaşi model: atacarea sistemului judiciar.

"În România, unde liderul partidului de guvernământ a fost condamnat de două ori, (...) partidul a replicat, încercând să oprească lupta anticorupție. Acest lucru reprezintă o lovitură serioasă aplicată unui deceniu de anchete în cazuri de corupţie în această ţară", scriu ziariştii de la Washington Post.

Aceştia amintesc scandalurile în care a fost implicat Liviu Dragnea, dar vorbesc şi despre modul în care liderul social-democrat a reacţionat la condamnările primite.

"Liderul partidului, Liviu Dragnea, condamnat pentru fraudă electorală şi abuz în serviciu, a reacţionat în modul în care o fac deseori ticăloşii: portretizându-se ca victimă. Atacând sistemul judiciar ca fiind parte a așa-zisului stat paralel, el susține că forțele întunecate s-au aliat împotriva sa", menționează jurnaliştii cotidianului american în articolul de opinie.

Ei vorbesc, în acelaşi timp, şi despre lupta forţelor democratice împotriva acestor acțiuni. "Curajul lor este inspirațional și merită mai mult decât indiferența arătată de Washington sau neputinţa Bruxelles-ului", punctează ziariştii americani.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri