Liviu Dragnea despre invitaţia în SUA: Reprezint pe cine trebuie

Data publicării:
161227_PARLAMENT_DRAGNEA_01_INQ_Octav_Ganea

Preşedintele Camerei Deputaţilor a insistat asupra faptului că invitaţia la ceremonia de învestire a lui Donald Trump în funcţia de preşedinte al SUA a venit de la Comitetul de organizare. Dar a evitat să spună în ce calitate a primit invitaţia. În schimb a anunţat că premierul Sorin Grindeanu a decis şi el să onoreze invitaţia primită de la Comitetul de organizare. Deplasarea de 4 zile a lui Liviu Dragnea în SUA va fi plătită din bugetul Camerei Deputaţilor.

161227_PARLAMENT_DRAGNEA_01_INQ_Octav_Ganea
Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

Nu înţeleg de ce e atâta supărare pe marginea acestei invitaţii. E un eveniment important, la care am primit o invitaţie şi am decis să o onorez, şi eu, şi premierul. Eu am primit acea invitaţie de la Comitetul de organizare a acelui eveniment. Neexistând o administraţie în mod oficial, singura structură care face aceste invitaţii tuturor celor pe care vrea să îi aibă acolo în aceste zile este acest comitet. Şi am primit de la acest comitet o invitaţie, transmisă de vicepreşedintele comitetului. Nu înţeleg de ce atâta supărare", a spus Liviu Dragnea.

El a comentat şi precizările Administraţiei Prezidenţiale pe această temă: „Am înţeles că nu pot să reprezint statul român. Dacă cineva o să mă întrebe acolo de vorbă, probabil că o să-mi fac ceva curaj şi o să răspund. Cred că nu este interzis.”

Întrebat în ce calitate a primit invitaţia, Liviu Dragnea a evitat să răspundă: „Poate reprezint clădirea asta. Reprezint pe cine trebuie ca să nu se supere cine nu trebuie. Să mi se spună numai, să nu fie cu supărare”.

Liviu Dragnea a confirmat că deplasarea în SUA va fi plătită din bugetul Camerei Deputaţilor. „Mi s-a spus că da. Că se poate, că asta e practica”, a precizat acesta.

Secretarul Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu (PSD), a anunţat că preşedintele Camerei, Liviu Dragnea, a fost invitat să participe la ceremonia de învestire a noului preşedinte al SUA, Donald Trump, Biroul Permanent al Camerei aprobând în unanimitate deplasarea liderului social-democrat, în perioada 17 – 21 ianuarie. Pentru această perioadă, Liviu Dragnea şi-a delegat atribuţiile de preşedinte al Camerei Deputaţilor vicepreşedintelui Rovana Plumb.

(Sursa: News.ro)

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri