Liviu Dragnea, despre plângerea penală împotriva lui Dăncilă: Este o tentativă de lovitură de stat

Data actualizării: Data publicării:
liviu dragnea

Liviu Dragnea reacționează după ce liderul PNL Ludovic Orban a depus o plângere penală pe numele premierului Viorica Dăncilă, plângere care a ajuns deja la DIICOT. Șeful PSD dă vina pe Klaus Iohannis, pe care îl acuză de „tentativă de lovitură de stat”. 

Citește și: Suspendarea premierului. Ce spune Constituția și precedentul din 2006

„Este operaționalizarea amenințărilor domnului Iohannis la adresa premierului Dăncilă. Când am spus că este vorba despre acțiuni de ordin mafiot, m-a contrazis. S-a dovedit că am avut dreptate. Este o tentativă de lovitură de stat. Domnul Iohannis, având experiență cu cele șase case, vrea să preia controlul și asupra Palatului Victoria.

Este o tentativă de a prelua puterea. Nu vom ceda. Este o acțiune violentă, nedemocratică și neconstituțională de a bloca un guvern care a adus bunăstare și aduce bunăstare românilor și de a instala un guvern care să taie salariile românilor.

Nu există niciun sâmbure de adevăr în ce scrie în acea plângere penală. Trebuie să ne gândim serios dacă nu pot fi făcute plângeri penale împotriva celor care fac aceste lucruri. Eu nu avertizez, doar constat cu amărăciune și cu dispreț.

Președintele Iohannis nu poate lucra cu nicio instituție, dacă nu îi este aservită, nu poate avea o relație instituțională”, a declarat Liviu Dragnea. 

Întrebat dacă PSD pregătește un plan pentru suspendarea președintelui Klaus Iohannis, Liviu Dragnea a declarat că nu vrea să discute despre suspendare, dar a dat de înțeles că, din punctul de vedere al partidului său, președintele a încălcat Constituția.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri