Liviu Dragnea despre revenirea lui Ponta: Funcția de președinte al PSD „nu se lasă, nu se dă, nu se face cadou”

Data publicării:
victor ponta liviu dragnea facebook dragnea 31 07 2015-1

 

„În PSD, funcția de președinte nu se lasă, nu se dă, nu se face cadou. La noi este o procedură amplă prin care președintele este ales de către toți membrii. Deocamdată - spun deocamdată, pentru că nimeni nu e ales pe viață - exercit această funcție și se pare că susținerea mea în partid este la fel de mare ca atunci când am fost ales”, a spus Liviu Dragnea.

Victor Ponta și Liviu Dragnea au participat joi, în județul Olt, la întâlniri cu membri de partid la Caracal, Slatina și Balș.

Întrebat dacă în eventualitatea câștigării alegerilor parlamentare Victor Ponta va fi propus pentru funcția de prim-ministru, Dragnea a răspuns că PSD va propune „un candidat care va fi greu de refuzat de către președintele Iohannis”.

„Dacă - și cred că - vom câștiga alegerile și locale și parlamentare și vom face majoritate la toamnă, PSD-ul va propune un candidat pentru prim-ministru care va fi greu de refuzat de către președintele Iohannis și care va putea să formeze un guvern performant care încă o dată o să trebuiască să o ia, să ia România mai de jos, așa cum în general a făcut-o PSD-ul mereu, și o să o pună din nou pe o cale de dezvoltare stabilă, așa cum s-a întâmplat în toate perioadele în care PSD-ul a fost la guvernare și mai ales în ultima perioadă, în care au fost guverne conduse de Victor Ponta”, a mai spus Liviu Dragnea.

Victor Ponta a subliniat că va susține candidații PSD pentru alegerile locale și parlamentare și a precizat că s-a deplasat în județul Olt la solicitarea președintelui partidului Liviu Dragnea și a liderului PSD Olt, Paul Stănescu.

Fostul prim-ministru a adăugat, în ceea ce privește conducerea PSD, că în perioada în care a fost și președinte de partid și premier, „tot Liviu a cam condus PSD”.

„Să mai lămurim o dată chestia cu partidul, ăsta pe care vreți dumneavoastră să îl dăm de la unul la altul, Liviu mie, eu lui Liviu ... În ultimii 4-5 ani, de când am preluat funcția de prim-ministru, tot Liviu a cam condus PSD, pentru simplul motiv că n-am avut timpul necesar și pentru că se pricepe extraordinar la acest lucru (...) Cred că marea problemă a unora e că orice ar face tot nu se prăbușește PSD-ul. L-au omorât pe Năstase, pe Dragnea, pe mine și tot pe primul loc e PSD”, a mai spus Victor Ponta.

Întrebat dacă vrea să fie propus pentru funcția de premier în situația câștigării alegerilor parlamentare de către PSD, Ponta a spus că „nu prea” își dorește să fie din nou în această funcție.

„Ca să fiu sincer, că încă sunt cu rănile spre cicatrizare. Dar ideea e următoarea: eu cred foarte tare că trebuie să avem un guvern politic. Povestea asta cu guvernul președintelui care o să facă lucruri bune cred că s-a stricat mai repede decât se aștepta oricine, chiar și noi, ca să fim foarte sinceri. E o catastrofă evidentă . (...) Nu cred că poate altcineva să facă un guvern politic competent în afară de PSD, ALDE, UDMR poate, sau ... cu PNL actual e imposibil că te uiți și nu găsești un om serios sau normal”, a mai spus Victor Ponta.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri