Liviu Dragnea, despre Victor Ponta: „Încet-încet se calmează. Și o să fiu solidar cu el indiferent ce decizie va lua”

Data publicării:
ponta dragnea FB

Încet-încet se calmează. A fost un rezultat care nu l-a făcut fericit. O să se stabilizeze cât de curând. Mâine avem ședință de guvern”, a spus Liviu Dragnea.

Eu cred că Victor Ponta trebuie să rămână și președintele PSD, și prim-ministru. Am spus-o și o spun în continuare. Am spus dinainte de alegeri, când toată lumea credea că o să câștigăm că o sa fiu împreună cu el și la bine, și la rău. Și o să fiu solidar cu el indiferent ce decizie va lua”, a adăugat președintele executiv al PSD.

Vicepreşedintele PSD, Robert Negoiţă, a declarat că i s-ar părea firească retragerea PSD de la guvernare, de vreme ce a pierdut alegerile prezidenţiale.

Ieșirea de la guvernare, luată în calcul de PSD

Oamenii cer demiterea Guvernului. Analiștii explică de ce nu este oportună această schimbare

"Singurul regret" al unui senator PSD, după alegeri

Poporul a ales și într-o proportie covârșitoare. Cred ca e o lecție pentru noi și cred că trebuie să facem un pas în lateral, dacă nu chiar în spate”, a spus Robert Negoiță.

 Candidatul ACL, Klaus Iohannis, a câștigat alegerile prezidențiale, cu 54,50 la sută din voturi potrivit rezultatelor oficiale parțiale anunțate de Biroul Electoral Central.

Klaus Iohannis a câştigat alegerile în 20 de judeţe, în Bucureşti şi în peste hotare. Cele mai multe sufragii le-a primit în diaspora – 339.000, Cluj – 306.000 şi Timiş – 257.000i.

Candidatul ACL a întors votul în şapte judeţe în care se impusese în primul tur Victor Ponta. Printre ele, câteva fiefuri ale Partidului Social-Democrat: Iaşi, Constanţa sau Suceava. Klaus Iohannis a învins şi în Capitală, acolo unde în primul tur cucerise un singur sector, Sectorul 1.

Primarul Sibiului a fost preferat şi în judeţul cu cea mai mare prezenţă la vot, Ilfov. Liderul PNL a atras de partea sa și electoratul maghiar. Klaus Iohannis a obținut majoritatea în judeţele unde câştigase în primul tur candidatul UDMR Kelemen Hunor: Covasna şi Harghita.

În schimb, Victor Ponta a pierdut șapte județe față de primul tur de scrutin. Candidatul PSD-UNPR-PC a obţinut victorii categorice în Giurgiu, Olt şi Teleorman. Iar cele mai multe voturi le-a primit în Dolj – 226.000.

Apel la calm în teritoriu

Facem Comitet executiv naţional zilele acestea. Astăzi după-amiază ne consultăm. Am vorbit cu majoritatea colegilor din ţară şi opinia generaşă este să nu ieşim de la guvernare şi să ne întâlnim cât de curând să analizăm situaţia. Îi rog pe colegii din ţară ca în această seară să se întâlnească cu activul de partid şi să discute. Mâine sau poimâine facem Comitet executiv şi acolo facem planul”, a afirmat Liviu Dragnea.

El a mai spus că le cere în continuare colegilor săi ”să stea calmi”.

„Le-am cerut şi le cer tuturor colegilor mei să stea calmi pentru că partidul merge înainte şi vor exista analize. Nu se dau demisii când toată lumea e încinsă”, a declarat Liviu Dragnea.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri