Liviu Dragnea, despre viitorul premier: „Nu am zis încă NU la varianta Dragnea”

Data actualizării: Data publicării:
Klaus Iohannis Liviu Dragnea agerpres
Consultarea presedintelui Klaus Iohannis cu reprezentantii PSD in vederea desemnarii unui candidat pentru functia de prim-ministru.

Preşedintele PSD susţine că numele său nu a fost exclus din discuţia privind propunerea PSD de premier. Controversa iscată pe acest subiect este legată de faptul că legea interzice prezenţa în Guvern a persoanelor condamnate penal.

iohannis dragnea - presidency

Modificarea Constituţiei ar trebui operată în 2017, a declarat Liviu Dragnea duminică seara, după aflarea rezultatelor care au dat PSD câştigător al alegerilor parlamentare. "Eu cred că anul 2017 e cel mai potrivit an pentru modificarea Constituţiei. E prea devreme ca să vorbim acum ce modificări vizăm. Nu ştiu dacă se reduc atribuţiile preşedintelui, dar eu sunt pentru păstrarea unui echilibru între puterile în stat", susţine liderul PSD.

Potrivit acestuia, alianţa cu ALDE va rămâne în picioare chiar şi în condiţiile în care PSD ar obţine majoritate de unul singur după redistribuire. „Evident însă că viitorul premier va fi de la PSD”, a punctat Dragnea.

În condiţiile controverselor legate de o eventuală numire a sa la cârma Guvernului, deşi este condamnat penal, acesta din urmă a ţinut să sublinieze: „nu am zis încă NU la varianta Dragnea”, iar Vasile Dîncu nu este luat în calcul pentru funcţia de prim-ministru.

Ideea a fost prezentă şi într-o poziţie exprimată de Victor Ponta după aflarea rezultatelor, în prezenţa lui Liviu Dragnea. 

Reamintim că o lege votată în 2001 sub guvernarea Năstase arată că pot fi membri ai guvernului “persoanele care nu au suferit condamnări penale”, pevederea fiind în vigoare.

Liviu Dragnea a fost condamnat anul acesta la închisoare cu suspendare în dosarul privind fraudarea referendumului pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu, din 2012.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri