Liviu Dragnea: Din foamea de faimă, Cioloş a vrut să confişte proiectul de ţară cerut de Iohannis

Data publicării:
dacian ciolos zambitor guvern

Dragnea se referă la evenimentul de marţi, de la Palatul Parlamentului, în care a fost lansat proiectul "România competitivă" de către Guvern, la care a participat şi preşedintele Klaus Iohannis, dar şi el.

"Ce m-a deranjat pe mine - şi cred că l-a deranjat şi pe preşedinte, cred, nu ştiu - este că după discuţia de luni, de la Palatul Cotroceni, Guvernul a vrut să-l transforme în lansarea proiectului de ţară. Noi la Cotroceni discutasem că începem să construim un grup de lucru serios. (...) Mie, şi nu numai mie, mi s-a părut că Guvernul a încercat să confişte această idee", a spus Dragnea, citat de News.ro.

Liderul PSD a spus că nu ştie care a fost gândirea premierului Dacian Cioloş şi a vicepremierului Costin Borc, dar are impresia că este o tentativă de a rămâne în Guvern şi după alegerile parlamentare.

"Din foamea de faimă, din foamea de capital politic, (...) în legătură cu viitorul lor. După alegerile parlamentare nu vor să plece niciunul în neant, vor să mai presteze", a spus liderul PSD.

Klaus Iohannis a anunţat, după consultările avute pe tema Brexit-ului cu liderii partidelor politice parlamentare, premierul Cioloş şi guvernatorul Băncii Naţionale, Mugur Isărescu, că s-a convenit asupra elaborării unui proiect de ţară asumat de către toate formaţiunile politice, în cadrul unui grup de lucru ce va funcţiona pe lângă Preşedinţia României.

A doua zi, marţi, Guvernul a lansat documentul ”România competitivă. Un proiect pentru o creştere economică sustenabilă”, document care a fost elaborat de către Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri şi care se doreşte o strategie de dezvoltare economică a ţării noastre pe termen mediu şi lung.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri