Liviu Dragnea, enervat de procedură

Data publicării:
parlament

Şefii Parlamentului se împiedică în avize. Ba chiar ar putea fi bănuiţi că nu ştiu regulamentul de funcţionare. O activitate banală, de recunoaştere a unui director de la Autoritatea Electorală, s-a transformat într-un dialog greu de urmărit. Nu au dus treaba până la capăt pe motiv că au nevoie de mai multe informaţii. Oricum, nu pare să fie nicio grabă. Funcţionarul public despre care vorbim a câştigat concursul de numire anul trecut în iulie, şi până acum parlamentarii nu au făcut nimic în privinţa lui, relatează Digi24.

Discuţia este trădată de stenograma ultimului Birou Permanent Reunit. Este şedinţa de conducere a Parlamentului din care fac parte liderii Camerei Deputaţilor şi cei ai Senatului. Cătălin Predoiu, vicepreşedintele deputaţilor din partea liberalilor sesizează problema.

Catalin Predoiu, vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor: Nu ştim nimic despre persoana propusă. Nu vreau nici să blocăm proceduri care, poate, sunt de termene, dar, poate, dacă se poate o amânare aici, ca să ne uitam şi noi, la grup, să ne formulam un punct de vedere pe CV.  Sau ceva date, nu avem nimic despre domnul acesta.

Liviu Dragnea, preşedintele Camerei Deputaţilor a cerut apoi lămuriri. Iar în discuţie au intervenit apoi și alţi parlamentari.

Liviu Dragnea: Eu vreau sa înţeleg, ni se cere avizul în Birourile permanente reunite”, întreba Liviu Dragnea, preşedintele Camerei Deputaţilor.

Calin Popescu Tariceanu: Da!

Liviu Dragnea: Dacă ni se cere avizul şi nu-l ştim niciunul, eu propun să dăm un aviz negativ.

Victor-Paul Dobre: Permiteţi. Eu cred ca nu putem lua o decizie nici pozitivă, nici negativă, atâta timp cât nu ştim cine e. Cred că primul lucru ar trebui prezentată o fişă de prezentare, un CV. Nu putem lua o hotarâre „în orb”.

Nicuşor Dan: Din ce văd din documentele anexe, văd că acest om a câştigat un concurs şi este şi CV-ul domniei sale aici.

Liviu Dragnea:(...) eu nu sunt de acord să dăm un aviz pozitiv şi vreau să dăm un aviz negativ. (...) Eu zic că, în mod normal, trebuia să vină AEP-ul, să vină domnul Sauca aici… Să vedem cine este, există, e persoana fizică vie.

Gabriel Constantin Săucă este director general în cadrul Direcţiei Generale pentru Coordonarea Sistemului Informaţional Electoral. A semnat mai multe documente chiar în timpul alegerilor. AEP are atribuţii în coordonarea procesului electoral. Potrivit Autorităţii acesta a câştigat concursul în iulie anul trecut. De atunci AEP Parlamentul a fost notificat de mai multe ori pentru pentru acest aviz, care ar fi unul consultativ.

Liviu Dragnea: Toate instituţiile publice din România au pretenţia să fie respectate, în special, de către Parlament şi, dacă pot, să şi jignească Parlamentul. Nu e admisibil ca o astfel de instituţie să-ţi trimită, pur şi simplu, nişte hârtii şi fiecare membru de aici să încerce să vadă: a fost concurs, n-a fost concurs, are un CV, n-are un CV, de ce trebuie să dăm aviz. Nu e în regulă, ca abordare.

În final, parlamentarii au amânat discuţia. Problema ar putea fi doar una de comunicare, dar va fi tranşată în următoarea şedinţă de conducere a Parlamentului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri