Liviu Dragnea: Eu vreau să ne unim cu Moldova

Data actualizării: Data publicării:
180327_dragnea discurs_CENTENAR_14_INQUAM_Photos_Octav_Ganea_
Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

Şedinţă solemnă în Parlament, dedicată împlinirii a 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu România, eveniment la care participa oficiali români şi moldoveni. Printre ei, premierul român şi cel al Republicii Moldova, preşedinţii celor două camere ale Parlamentului României şi cel al Republicii Moldova şi Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei.

Revoluția democratică a făcut România întreagă și mare, în vreme ce totalitarismul a fragmentat din nou România. Când democrația este abandonată sau abuzată, națiunea devine divizibilă și fragilă, această lecție rămâne valabilă și astăzi. Numai lipsa de încredere în propria capacitate de a construi o societate liberă și indivizibilă ne poate împiedica să ne punem și noi semnăturile pe un act al unirii”, a spus Călin Popescu Tăriceanu, președinte al Senatului.

Citiți și ”Adevăratul motiv pentru care Tăriceanu susținea lupta anticorupție în 2004. Ce îi spunea șeful FBI de atunci, într-o discuție confidențială”

Avem astăzi în Parlament o Românie mai mare și asta pentru că sunt prezenți aici cu noi și reprezentanții românilor de peste Prut. Domnule președinte Candu, domnule vicepremier Iurie Leancă, chiar nu avem atâta curaj să spunem clar ce vrem? Și, ca să nu existe echivoc, eu o spun deschis, simplu și explicit: eu vreau să ne unim cu Moldova”, a spus Liviu Dragnea, președinte al Camerei Deputaților.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri