Alianță stânga-dreapta: PNȚCD și PER vor susține PSD la alegeri

Data actualizării: Data publicării:
alianta pntcd per psd inquam octav ganea
Foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Liviu Dragnea a anunțat o nouă alianță politică. Astfel, Partidul Național Țărănesc Creștin Democrat (PNȚCD) și Partidul Ecologist Român (PER) vor susține PSD la alegerile europarlamentare.

Preşedintele PNŢCD, Aurelian Pavelescu, şi preşedintele Partidului Ecologist Român, Dănuţ Pop, au semnat, joi, un protocol de susţinere a Partidului Social Democrat pentru alegerile europarlamentare.

În cadrul unei conferinţe de presă, liderul PSD, Liviu Dragnea, aflat alături de Pavelescu şi Pop, a declarat că a purtat în ultimele zile mai multe discuţii cu cei doi politicieni. 

„În aceste zile am avut mai multe discuţii cu preşedintele PNŢCD şi preşedintele PER care au decis ca, în condiţiile în care au strâns peste 200.000 de semnături fiecare partid, respectiv 263.000 de semnături PER, 209.000 senmături PNŢCD, să nu depună liste, pentru a susţine la alegerile europarlamentare PSD”, a afirmat Dragnea.

Citiți și: 
Fundaţia Corneliu Coposu după alianța PNŢCD-PSD: PSD, continuatorul PCR. Seniorul politicii româneşti se răsuceşte în mormânt!

El a spus că s-a întocmit în acest sens şi un protocol de susţinere, care va fi semnat de liderii celor două formaţiuni.

„Linia politică a PNŢCD a fos anunţată cu un an în urmă câmd am susţinut mitingul îpotriva abuzurilor organizat de PSD-ALDE. Am vorbit încă de atunci că PNŢCD este dator, prin doctrina lui, să apere democraţia înainte de toate, naintea intereselor de partd, aşa cum ar trebui să facă orice partid politic. Ce s-a întâmplat de la preluarea mandatului de către preşedintele Klaus Iohannis sunt lucruri care ne-au cutremurat pe toţi. Au fost dezvăluiri nenumărate în ultimii mulţi ani, o caracatiţă care a acaparat statul”, a afirmat liderul P NŢCD Aurelian Pavelescu.

Pavelescu a spus că pe listele PSD se regăseşte şi Chris Terheş, propus de PNŢCD, pentru că provine dintr-o veche familie de ţărănişti.


Știrea inițială:

Înainte de a anunța că va convoca referendum pe tema Justiției, președintele a organizat consultări cu societatea civilă și organizații ale magistraților. De asemenea s-a întâlnit cu unii lideri politici.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri