Sari la conținut

Liviu Dragnea îi cere premierului să revoce hotărârea prin care se stabilește data alegerilor locale

Foto: Facebook

"Am trimis primului ministru și în atenția celorlalți membri ai Cabinetului o solicitare de revocare a hotărârii de Guvern care a fost dată în grabă, fără niciun fel de explicație logică, prin care s-a stabilit data alegerilor locale. Dacă domnul prim-ministru vrea să elimine toate zvonurile potrivit cărora a adoptat în mare grabă o hotărâre de Guvern cu un singur articol, pentru a da posibilitatea celor de la PNL să atace hotărârea în contencios, pentru a ridica acolo excepția de neconstituționalitate, poate să abroge acea hotărâre de Guvern chiar în ședința de mâine (miercuri — n.r.). Nu mai există speță și o poate readopta atunci când sunt gata și celelalte hotărâri de Guvern care reglementează toate procedurile pentru alegeri", a spus Dragnea, la Palatul Parlamentului, informează Agerpres.

El a adăugat că aceste hotărâri se pot adopta în prima sau a doua săptămână din luna martie, pentru că "în istoricul adoptărilor hotărârilor de Guvern pentru alegerile locale" acest lucru s-a făcut cu o săptămână sau două înainte de data limită.

"Nu a existat în istoria post-decembristă vreo situație în care să se adopte o hotărâre de Guvern în care să scrie că intră în vigoare peste 45 de zile, iar celelalte hotărâri care sunt mult mai importante, în care se reglementează toate procedurile, încă nu au fost elaborate. Este clar că aici este ceva în neregulă. Noi mizăm pe buna-credință a premierului pe care a afirmat-o și pe care și-a asumat-o", a adăugat Dragnea.