Liviu Dragnea: În curând vom înființa o Casă română de Comerț

Data actualizării: Data publicării:
liviu dragnea-1

Președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, a anunțat marți, la Călărași, că a discutat cu premierul Mihai Tudose despre înființarea în cel mai scurt timp - maximum o lună - a unei Case române de Comerț, potrivit Agerpres.

„Am vorbit cu primul-ministru și, în foarte scurt timp, vom înființa o Casă română de Comerț, o companie de stat care să înceapă să se implice în relațiile și de import-export și de preluare a produselor agricole și legumicole și zootehnice. De exemplu, sunt foarte multe cereri de miei, de oi din diverse țări, din Golf, sunt, de asemenea, solicitări mari din China, de cantități uriașe de carne. Este aproape imposibil ca un trader să vină să „se plimbe” prin România și să găsească el o sută de mii de capete sau două sute de mii de capete de oi sau de miei. De asemenea, cu cerealele, cu legumele la fel”, a declarat Dragnea, la Călărași.

Potrivit lui Dragnea, viitoarea companie, după ce va fi înființată, va deveni un actor important în domeniu.

„Sigur că unii se vor supăra, ne vor critica(...) , dar până la urmă interesul nostru este al producătorilor români. Va fi înființată în maximum o lună, să vedem dacă e nevoie de HG sau de lege”, a precizat liderul PSD.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri