Liviu Dragnea, întrebat cu cât i-a crescut salariul: „N-am verificat cardul”

Data actualizării: Data publicării:
dragnea 2
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, susține că salariile a 97% dintre bugetari au crescut, în timp ce 3% dintre ei au parte de „mici” scăderi salariale. Luni, preşedintele Sindicatului Naţional al Funcţionarilor Publici a anunțat că aproape 22.000 de bugetari vor încasa salarii mai mici cu până la 40%. Tăierea salariilor vine ca urmare a trecerii contribuţiei de la angajator la angajat, dar şi ca urmare a aplicării noii legi a salarizării.

Liviu Dragnea a spus că încă nu şi-a verificat cardul pentru a putea spune cu cât i-a crescut salariul în luna ianuarie.

„N-am verificat cardul. Din ce am vorbit cu doamna secretar general, din toți cei care primesc salarii de aici, se pare că la 3% sunt mici scăderi. La 97% sunt creșteri”, a spus liderul PSD și al Camerei Deputaților. 

Întrebat în continuare de jurnaliști de ce au apărut aceste scăderi salariale, Liviu Dragnea a declarat că ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, va susține marți o conferință de presă în care va vorbi despre aceste lucruri. 

Totodată, Liviu Dragnea nu a vrut să răspundă la întrebarea reporterului Digi24 Anca Suciu legată de creșterea salariilor deputaților cu 800 de lei și a pus capăt abrupt conferinței de presă. 

Tot luni, președintele Blocului Național Sindical, Dumitru Costin, susține că pentru mai bine de 2 milioane de angajați din mediul privat nu au fost încă înregistrate acte adiționale privind majorarea salariilor brute astfel încât să fie inclusă trecerea contribuțiilor sociale de la angajator la angajat. Cu alte cuvinte, salariile acestora vor scădea.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri