Liviu Dragnea, întrebat despre desfiinţarea pilonului II de pensii: "O prostie!"

Data publicării:
20170615_DRAGNEA_PSD_CEX_01_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat joi, la Parlament, întrebat despre desfiinţarea pilonului II de pensii, în urma afirmaţiei ministrului desemnat pentru Finanţe, Ionuţ Mişa, că este „o prostie”, fără să dorească să facă şi alte completări pe acest subiect, scrie News.ro.

20170615_DRAGNEA_PSD_CEX_02_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Chestionat despre desfiinţarea pilonului II de pensii, Liviu Dragnea a răspuns scurt: „O prostie”.

În ceea ce priveşte tensiunile din cadrul coaliţiei de guvernare, liderul PSD a spus ironic că există „tensiuni foarte mari”, deoarece „s-au certat pe cravată”.

Ministrul desemnat pentru Finanţe, Ionuţ Mişa, a susţinut că Pilonul II de pensii, care administrează active de aproape 40 de miliarde lei, va fi desfiinţat, banii vor fi returnaţi contribuabililor, iar aceştia vor trebui să aleagă între Pilonul I, de stat, sau Pilonul III, privat. Mişa nu consideră că această măsură este o naţionalizare a pensiilor private.

În luna aprilie, fondul de pensii NN şi-a anunţat clienţii cărora le administrează pensia privată obligatorie că în ultimele săptămâni au existat discuţii în spaţiul public privind o eventuală decizie de naţionalizare a fondurilor de pensii private şi le recomandă să se informeze despre contextul pieţei.

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a decis în aprilie sancţionarea fondului de pensii private NN Pensii cu o amendă de 750.000 lei, reprezentând 1% din capitalul social al fondului, de 75 milioane lei, aceasta fiind cea mai mare amendă aplicată de ASF de la înfiinţare, şi a decis retragerea autorizaţiei directorului general Raluca Ţintoiu, din cauza mesajului trimis clienţilor, legat de naţionalizarea fondurilor de pensii private.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri