Dragnea: Iohannis a semnat revocarea lui Kovesi de frica suspendării. Nu știu cum s-ar putea opri suspendarea

Data actualizării: Data publicării:
Consultari premier Cotroceni Iohannis Dragnea_Inquam Photos George Calin (3)

 Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat miercuri seară că singurul motiv pentru care preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul de revocare din funcţie a şefei DNA a fost frica de suspendare. Dragnea spune că a înţeles că preşedintele nu voia să facă asta, dar are un singur obiectiv, şi anume al doilea mandat, iar pentru asta are nevoie în continuare de imunitate, "să nu răspundă pentru nişte fapte pe care până la urmă trebuie să răspundă".

Consultari premier Cotroceni Iohannis Dragnea_Inquam Photos George Calin (3)
FOTO: INQUAM PHOTOS - Octav Ganea

"Eu cred că ăsta a fost motivul principal pentru care semnat decretul de revocare (teama de suspendare - n.r.). Cât a stat, 31 sau 32 de zile, din câte înţelesesem, nu avea de gând să semneze decretul de revocare. Nu avea niciun fel de rezervă în a dispreţui o decizie a CCR şi Constituţia, în general, ci doar teama suspendării pentru că nu are decât un singur obiectiv, şi anume un al doilea mandat, pentru a căuta o perioadă protecţie, pentru a avea în continuare imunitate, să nu răspundă pentru nişte fapte pentru care până la urmă trebuie să răspundă", a susţinut Liviu Dragnea la Antena 3.

"Doar faptul că a semnat decretul de revocare nu înseamnă că acesta era singurul motiv de suspendare. Este un șir lung de încălcări ale Constituției. Nu este interesat decât de obiectivul personal de a avea un al doilea mandat. dacă-i dați la o parte cuvintul „penal” în dreptul lui nu puteți pune nimic.
Eu și colegii mei am întins mâna să facem pace politică în țară. Am mers până acolo încât că i-am votat și un Guvern scos din buzunar. Nu a avut nicio importanță. Doar știe să ceară ca un dictator.
La ora asta nu știu ce să se întâmple ca acest demers să se oprească în toamnă".

El a spus că "presa cu epoleţi" nu poate să vorbească despre acest subiect şi a reiterat că preşedintele trebuie să dea înapoi statului sute de mii de euro pentru casa obţinută ilegal.

"Bineînţeles, toată presa cu epoleţi nu are voie să abordeze acest subiect tabu, şi anume acel dosar în care se reclamă faptul că a obţinut casa într-un mod ilegal, prin fals, fals dovedit de instanţă. De asemenea, la câteva sute de mii de euro pe care trebuie să le dea înapoi statului român şi refuză lucrul ăsta şi speră să aibă în continuare imunitate şi protecţie şi din mulţimea de ani de Cotroceni să dea lecţii de morală, de legislaţie şi să vorbească despre penali", a mai spus Dragnea.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, la Bruxelles, că decizia sa de revocare a Laurei Codruţa Kovesi, anunţată de către purtătorul său de cuvânt, trebuie înţeleasă drept "un pas spre respectarea Constituţiei şi a statului de drept". El a afirmat că nu şi-a schimbat opinia despre activitatea DNA şi a Laurei Codruţa Kovesi, care au făcut o treabă foarte bună, ce trebuie apreciată. "Dacă cineva se bucură că lupta anticorupţie încetează sau încetineşte, nici vorbă, lupta anticorupţie merge mai departe cu toată forţa", a declarat şedul statului.

sursa: news.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri