Liviu Dragnea, iritat de plângerea penală pe numele lui Dăncilă: Iohannis vrea să fie șeful românilor, se consideră tătucul acestei țări

Data actualizării: Data publicării:
180515_DRAGNEA_ICCJ_04_INQUAM_Photos_George_Calin
Foto: Inquam Photos/George Călin

Liderul PSD Liviu Dragnea susține că plângerea penală formulată de Ludovic Orban pe numele premierului Viorica Dăncilă a fost formulată la Palatul Cotroceni și îl acuză iar pe președintele Klaus Iohannis că încearcă să preia „brutal guvernarea”. 

dragnea inquam photos
Foto: Inquam Photos

Citește și: VIDEO. Orban: Nu fac public textul plângerii. Firea: Am citit-o și eu

„Nu, nu mi-a pus această întrebare, nu am discutat-o. Dar am o remarcă la ce ați spus. E o informație, dementă, nu gravă. În opinia mea, această sesizare e concepută și redactată la Cotronceni. În foarte scurt timp vom avea acces la textul acestei plângeri. Vom constata că e concepută la Cotroceni și ca urmare a amenințărilor pe care președintele le-a îndreptat către Dăncilă.

O să vedem cât mai curând această plângere și o să ne dăm seama că ce am spus noi e adevărat, și anume dorința lui Iohannis de a prelua brutal guvernarea, ocolind alegerile democratice, practicând un șantaj împotriva premierului, punând presiune pe premier, punându-l pe Orban să considere acte de înaltă trădare acțiunile externe ale unui prim-ministru care are întâlniri ca orice prim-ministru din lumea întreagă”, a declarat Liviu Dragnea la Antena 3. 

Întrebat dacă are și el de gând să depună o plângere penală, Liviu Dragnea nu a exclus această posibilitate și a declarat că urmează ca partidul său să aibă o reacție.

„Se analizează. Oamenii noștri juridici nu au capacitatea de a reacționa în câteva ore la o acțiune pregătită de câteva săptămâni de laboratoarele de la Cotroceni”, a spus liderul PSD.

„Nu se poate avea niciun fel de relație cu Iohannis. Dorește să fie șeful statului și șeful românilor, dar nu putem avea relații cu cineva care se consideră tătucul acestei țări. Nu a venit nimic din partea Cotroceniului în acest an și jumătate, absolut nimic, cu toate solicitările făcut de mine, de Tăriceanu, de primul-ministru de a exista o colaborare.

Ne-am uitat cu atenție că a stat la masă cu un stat care încă nu e recunoscut de România: Kosovo. E bine, e rău? Doar citim în presă și vedem tot felul de analize făcute de tot felul de analiști. Nici nu știm. S-a consultat cu cineva? A luat vreo decizie acolo? A propus ceva? A promis ceva?

Citește și: Atac în tandem al organizațiilor PSD: „O tentativa ticăloasă de preluare a puterii exercitată la comanda preşedintelui Iohannis”

De acolo a avut grijă să mai ceară încă o dată demisia prim-ministrului și să mai atace încă o dată guvernul și PSD. E aproape imposibil de sperat că mai poate fi o relație instituțională cu acest om, pentru că, din păcate, la toate semnalele și toate invitațiile la dialog nu a fost niciun răspuns, deci nu cred că am vreo speranță”, a continuat Liviu Dragnea. 

Întrebat dacă PSD va demara procedura de suspendare a președintelui Klaus Iohannis, Liviu Dragnea a spus că nu aceasta este miza partidului.

„Nu asta e miza noastră acum. Mai important decât Iohannis e România și stabilitatea țării. Nu înseamnă că o să stăm pur și simplu cu mâinile încrucișate. Aveți răbdare [...] PSD nu e un partid mic și fricos”, a mai adăugat Dragnea.

 

 

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri