Liviu Dragnea, noi acuze la adresa lui Klaus Iohannis: Folosește mașinile statului în interes personal

Data actualizării: Data publicării:
klaus iohannis, liviu dragnea, calin popescu tariceanu in parlament
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Liderul PSD, Liviu Dragnea, îl acuză pe șeful statului, Klaus Iohannis, că folosește mașinile statului în interes personal, ceea ce e o infracțiune, și spune că „toți SPP-iștii, toți lunetiștii care stau sus” au grijă „să nu pățească ceva dictatorul”.

dragnea
Liviu Dragnea/George Calin INQUAM PHOTOS

Într-o declarație la Antena 3, Liviu Dragnea susține că președintele „ia în batjocură legea” sau chiar nu respectă legile și nici Constituția. Comentariile fac aluzie la faptul că președintele încă nu a dat motivarea pentru respingerea miniștrilor propuși la ultima remaniere a Guvernului. „Eu i-am spus doamnei Dăncilă că o să stea cu guvernul șchiop până se hotărăște Iohannis. Îi urez succes doamnei Dăncilă”, a spus Liviu Dragnea, ironic. El a repetat că în opinia sa, soluţia pentru remanierea Guvernului este prin Parlament, adică o restructurare. Este o temă asupra căreia liderul PSD are divergențe cu premierul Dăncilă.

Întrebat dacă va candida la alegerile prezidențiale, liderul PSD a evitat să dea un răspuns tranșant, dar a spus că își dorește „să nu mai fie Iohannis, pentru că a adus foarte mult rău” României. Ca argument, Liviu Dragnea susține că are informații că președintele a insistat foarte mult ca liderii europeni să mai transmită încă o sancțiune României.

„Şi acum, la summit, a văzut toată lumea că a fost un eveniment din bani publici doar pentru campanie electorală a PNL-ului şi doar pentru el. Şi am informaţii că a insistat foarte mult, să vedem dacă i-a convins, la liderii europeni ca să mai transmită ceva, o sancţiune către România sau măcar o ameninţare şi vom vedea zilelea astea dacă se întâmplă sau nu. Şi asta arată încă o dată ce atitudine are acest om faţă de România, nu-l interesează că poate aduce deservicii României, doar o iluzorie speranţă de-a lui că ne poate afecta pe noi în alegeri”, a transmis liderul PSD, reluând afirmaţiile făcute la mitingul electoral PSD de la Galaţi.

Liviu Dragnea a insistat și asupra ideii că ar exista „un grup de bătăuși cu ochi injectați și privire rea” care umblă după social-democrați „prin toată țara” și spune că Iohannis este de acord cu acest fapt, iar următorul pas este ca „PNL- Cioloș să însemneze cu creta pe cei care nu sunt cu ei”. Liviu Dragnea a precizat că nu a stat lângă aceste persoane, dar a văzut că în grupul #rezist „ se vorba de jointuri”. 

Liderul PSD susține că și-a rugat colegii să se abțină în a răspunde acestor provocări, inclusiv sâmbătă, la Galați.

Liviu Dragnea spune că preşedintele Klaus Iohannis nu face campanie pentru referendum, ci este interesat să ajute PNL să crească în sondaje, iar în aceste acțiuni ale sale foloseşte maşinile statului în interes politic şi în interes personal. „El nu face nicio campanie pentru referendum. El cu referendumul a vrut să păcălească pe toată lumea, el de fapt e interesat să-i ajute pe cei de la PNL să crească în sondaje. Eu cred că nu îi ajută. Iar faptul că foloseşte maşinile statului în interes personal şi în interes politic, asta e infracţiune probabil. Dar nu este nici prima şi cred că nu este nici ultima infracţiune pe care o comite Iohannis, dincolo de faptul că pentru el Constituţia nu mai e de mult Biblia legilor, nu respectă nici deciziile Curţii Constituţionale, nici Constituţia. El ia în batjocură orice, doar interesul personal primează pentru Iohannis. Şi bineînţeles toţi SPP-iştii care trebuie să fie la aceste mitinguri să fie sus, lunetiştii, să fie ascunşi, să stea cu pistoaelele la ei ca nu cumva să păţească ceva dictatorul”, a declarat Liviu Dragnea.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Orașul din România de care fuge toată lumea, deși chiriile încep de la 9 lei: "Au zis că nu mai pot sta în...
Digi FM
Florin Negruțiu dezvăluie strategia subtilă a lui Marcel Ciolacu în PSD și politica din spatele alegerilor...
Pro FM
Cât a avut de tras Celine Dion după ziua nunții! "Am mers la doctor. A trebuit să iau antibiotice vreo 3...
Film Now
Ben Stiller spune că a fost terifiat de recenziile îngrozitoare primite în urma lansării filmului „Zoolander...
Adevarul
Scene horror în centrul Londrei. Mai mulți cai plini de sânge și-au aruncat călăreții și au lovit mașini și...
Newsweek
VIDEO 25 de nave rusești staționează în Marea Neagră. Vestea bună: Nu au muniție și drone de atac
Digi FM
Fiica lui Catherine Zeta-Jones, o copie fidelă a mamei sale la 21 de ani. Carys strălucește în rochia mamei...
Digi World
Șase lucruri prin care trece o persoană aflată pe patul de moarte, cu puțin înainte să se stingă. O asistentă...
Digi Animal World
Un aligator a adormit sub un avion al Forțelor Aeriene din Florida. Momentul când reptila este evacuată de pe...
Film Now
Antonio Banderas, impecabil pe covorul roșu la brațul lui Nicole Kimpel. Actorul și iubita lui cu 21 ani mai...