Liviu Dragnea: Nu renunţ la ideea referendumului în octombrie

Data publicării:
liviu dragnea RESIZE -Mediafax Foto-Gabriel Petrescu 1

Liviu Dragnea a subliniat, la un post de televiziune, că revizuirea Constituţiei şi regionalizarea sunt două proiecte majore pentru viitorul României şi de aceea nu este adeptul amânării acestor proceduri.

Întrebat dacă ia în calcul organizarea unui referendum care să se întindă pe două zile, Liviu Dragnea a răspuns: „Poate să dureze şi trei zile”, potrivit Mediafax.

El a adăugat că, în contextul în care pragul electoral rămâne la 50%, există o decizie a CCR de anul trecut „care ne spune că referendumul se poate organizat în mai multe zile”.

Modificarea Legii referendumului prin care se reduce la 30% pragul la referendum este constituţională în măsura în care nu se aplică referendumurilor organizate în decurs de un an de la data intrării în vigoare a legii, a decis, miercuri, Curtea Constituțională.

Premierul Victor Ponta declarat vineri la Digi24 că noua Constituție și regionalizarea ar putea fi amânate cu un an, după decizia Curții Constituționale

Președintele PNL, Crin Antonescu, a spus la rândul său că USL va avea o reuniune în cadrul căreia se va lua o decizie oficială privind posibilitatea de amânare a revizuirii Constituției. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri