Liviu Dragnea: Parlamentarii mei sunt nemulţumiţi de şeful Senatului. Reacţiile social-democraţilor

Data publicării:
dragnea FB

Dezbaterile legate de schimbarea lui Călin Popescu Tăriceanu au fost provocate de preşedintele social-democrat. Liviu Dragnea a evitat să spună însă concret ce îi reproşează.

"Există o oarecare nemulţumire în grupul senatorial şi discuţia finală o vom avea la întâlnirea cu grupurile de la sfârşitul săptămânii viitoare," a spus Liviu Dragnea, preşedintele PSD.

Doar că senatorii PSD nu par frământaţi de vreo nemulţumire.

Ionel Butunoi, senator PSD:"Nu v-aş putea confirma că ar exista o astfel de stare, nu ştiu cu cine aţi discutat dumneavoastră, cine v-a spus chestia asta.”

Senatorul Gabriela Creţu pare chiar luată prin surprindere de faptul că a devenit peste noapte unul dintre nemultumiţi fără să ştie măcar că o supără ceva.

Gabriela Creţu, senator PSD: "Păi, întrebaţi de nemulţumiri pe nemulţumiţi. Nu, nu, eu cred că nu există, cred că subiectul este creat, cred că există şi alţii interesaţi de o schimbare."

Haralambie Vochiţoiu, senator UNPR: "Sincer să fiu, eu nu ştiu la ce nemulţumire făcea referire domnul preşedinte Dragnea. Noi nu am luat nicio decizie, nu a fost nicio discuţie formală pe tema aceasta."

Secretar al grupului PSD, Viorel Chiriac, are totuşi o explicaţie pentru declaraţia conducătorului Liviu Dragnea: schimbul dur de replici pe care acesta l-a avut cu preşedintele Senatului la dezbaterea bugetului.

Reporter: „Este practic mai mult o nemulţumire a domnului Dragnea decât o nemulţumire a grupului?”

Viorel Chiriac, senator PSD: „Mai degrabă o nemulţumire a preşedintelui partidului, sigur că am fi putut să ne consultăm ceva mai mult pe tema asta."

Social democraţii vor decide oficial ce vor face, la începutul sesiunii parlamentare.

Există două situaţii în care preşedintele Senatului poate fi revocat din funcţie. Mai întâi la propunerea a jumătate plus unu din numărul total al senatorilor. În acestă situaţie, cei de la PSD nu pot iniţia singuri demersul pentru că au doar 81 de senatori în timp ce majoritatea este de 83 de senatori. Mai este şi o a doua situaţie, poate fi revocat la propunerea a o treime din numărul total al senatorilor cu condiţia ca preşedintele Senatului să fi încălcat Constituţia sau să fi încălcat grav sau în mod repetat Regulamentul Senatului. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri