Liviu Dragnea: Puțin probabil să rămân în fruntea PSD după locale 

Data publicării:
liviu dragnea conferinta psd-1

Liviu Dragnea a dat de înțeles că și-ar dori să se retragă de la șefia PSD după alegerile locale. El a anunțat două obiective pentru PSD să câștige alegerile locale și alegerile parlamentare, din toamnă. Dacă s-ar retrage în iunie, el nu ar mai putea coordona alegerile parlamentare. 

Nu este prima dată când a declarat că va rămâne la șefia PSD până la alegerile din iunie. După ce a fost înștiințat de decizia instanței în dosarul Referendumul, el a primit, din nou, susținerea colegilor săi, dar a spus că mandatul său va dura până în iunie.

 Am fost întrebat dacă după locale rămân președintele PSD. Dacă după alegerile locale mi se va cere să rămân ce voi face, și am spus că este puțin probabil să doresc să mai continui după locale”, a spus Liviu Dragnea. 

Analistul politic Ioan Bogdan Lefter a apreciat că Liviu Dragnea amână demisia pentru a asigura o mai bună coordonare a alegerilor locale. 

„Este vorba despre o amânare peste o lună, Este rezultatul, foarte probabil, al calcului între beneficii și pierderi. Dacă s-ar retrage acum, PSD ar câștiga ca imagine, dar în partid ar urma turbulențe. Dacă nu își dă demisia, atunci această stabilitate este asigurată pe termen scurt, alegerile se pot pilota mai coerent, dar pierderea de imagine e în consecință. Între pierdere și beneficiu deocamdată în calcului domnului Dragnea și al anturajului său este totuși preferabil să se piardă în imagine și să se câștige ceva mai mult la alegeri”, a spus analistul politic. 


În PSD sunt tensiuni, după ce Liviu Dragnea a fost condamnat cu suspendare în dosarul Referendumul. Deputatul Valeriu Zgonea ar putea fi exclus, după ce i-a cerut demisia lui Liviu Dragnea și a decarat că PSD „se îndreaptă spre prăpastie” și că partidul trebuie condus de oameni cinstiți. În replică, liderul PSD a spus că Valeriu Zgonea nu reprezintă o prioritate pentru el și că a convocat Comitetul Executiv al PSD pentru miercuri pentru a se lua o decizie.

Liderul social-democraților a precizat că a convocat atât Biroul Național al partidului pentru astăzi cât și Comitetul Executiv pentru a se discuta despre campania electorală, dar că va atins și subiectul condamnării sale. 

„Ziua de vineri putea să fie ziua în care PSD ar fi putut începe lupte interne pentru conducere, care ar fi avut un efect devastator asupra partidului. Ce am vrut a fost să trecem peste ziua de vineri și am reușit. Până miercuri sunt patru-cinci zile în care adrenașlina scade, și vom avea o discuție așezată și despre acest subiect”, a spus Liviu Dragnea. 

De asemenea, Liviu Dragnea a spus că nu i-a cerut demisia lui Valeriu Zgonea.

„Am convocat BPN pentru că mai aveam de validat o serie de candidaturi, hotărâri care sunt necesare pentru dosarele de candidați pe care trebuie să le depună. De asemenea, am comunicat decizia de convoca CEX miercuri la 11.00. Intenția era luată de mai mult timp. Nu i-am cerut lui Valeriu Zgonea să demisioneze din nicio funcție. Pentru mine din acest moment și pentru cea mai mare parte a partidului, Valeriu Zgonea nu mai este o prioritate. Acum avem prioritate-zero pregătirea candidaților și câștigarea alegerilor”, a spus liderul social-democraților. 

Citiți și: 
Valeriu Zgonea: Astăzi, împăratul este gol. PSD se îndreaptă cu pași repezi și cu ochii închiși către prăpastie

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri