Liviu Dragnea: „Mă delimitez total de ce a spus Ilan Laufer”

Data actualizării: Data publicării:
180921_PSD_CEXN_31_INQUAM_Photos_Octav_Ganea dragnea 2
FOTO: INQUAM PHOTOS - Octav Ganea

Președintele PSD, Liviu Dragnea, spune că se dezice de declarațiile lui Ilan Laufer, care a spus ieri că refuzul președintelui Klaus Iohannis de a-l numi în funcția de ministru este „un act de antisemitism”.

180921_PSD_CEXN_31_INQUAM_Photos_Octav_Ganea dragnea 2
FOTO: INQUAM PHOTOS - Octav Ganea

„Mă delimitez total de ce a spus Ilan Laufer”, a spus Liviu Dragnea.

Întrebată dacă declaraţia lui Laufer a fost asumată şi de ea premierul Viorica Dăncilă a răspuns: „Nu”.

Declarațiile au fost făcute înainte de ședința Comitetului Executiv al PSD.

Liviu Dragnea a spus, de asemenea, că o susține în continuare pe Lia Olguța Vasilescu, ce-a de-a doua propunere de ministru refuzată ieri de președinte.

În Biroul Permanent al PSD de ieri, licerii social-democrați au decis să o propună din nou pe Olguța Vasilescu pentru o funcție de ministru, de această dată la Dezvoltare.

Ilan Laufer, a cărui numire în funcția de ministrul al Dezvoltării a fost respinsă de președinte, a adus marți seara acuzații grave la adresa lui Klaus Iohannis.

„Refuzul președintelui Iohannis în ceea ce mă privește este un nou act de antisemitism și vreau să atrag atenția asupra fenomenului neîncetat de antisemitism pe care l-a demonstrat, în ultimul an, președintele Klaus Iohannis. Așa cum se știe, domnul Iohannis a avut mai multe ieșiri împotriva evreilor și declarații antisemite, a refuzat și a blocat numirea unui ambasador în Israel, dorind, pe această cale, să saboteze relația dintre România și Israel. Vă pot spune că a contribuit inclusiv la sabotarea ședinței de guvern comune care trebuia să aibă loc între guvernul israelian și guvernul român. (...) În istoria României, Ceauşescu a vândut evrei. Astăzi am certitudinea că şi preşedintele Iohannis a vândut un evreu român. Nu ştiu cui şi nu ştiu pe câţi bani”, a declarat Laufer.

Președintele Klaus Iohannis „condamnă ferm” folosirea unor teme deosebit de sensibile în scop politic, a reacționat Administrația Prezidențială, printr-un comunicat de presă.

„Referințele la antisemitism și nazism în disputa politică sunt iresponsabile și denotă grave carențe de educație, cultură, diplomație și istorie. Relativizarea antisemitismului reprezintă o acțiune periculoasă care poate genera manifestări antisemite și discriminatorii și poate incita la ură”, se arată în comunicat.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri