Liviu Dragnea: „Se pare că PSD nu-l mai asumă” pe Tudorel Toader

Data actualizării: Data publicării:
dragnea il bate pe umar pe tudorel toader ED_id102243_inquam_photos_george_calin
Foto: Inquam Photos / George Călin, Octav Ganea

Președintele PSD, Liviu Dragnea a spus că „nu îl mai consideră așa de important” pe Tudorel Toader, ministrul Justiției și că „se pare că PSD nu-l mai asumă” pe Toader.

Șeful PSD a spus că votul pe moțiunea simplă împotriva lui Tudorel Toader a fost amânat pentru că mulți senatori PSD sunt plecați în teritoriu, iar șeful Senatului și președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, este plecat din țară.

Întrebat cum vor vota senatorii social-democrați, Dragnea a răspuns: „Vor vota cum le dictează conștiința lor de pesediști”.

Toader nu e ministrul meu, nu e rudă cu mine. A fost asumat de PSD, nu știu cât va mai fi asumat de PSD, se pare că PSD nu-l mai asumă. Îl considerați prea important pe acest om, eu nu-l mai consider așa de important”, le-a spus el jurnaliștilor.

Parlamentul trebuie să lucreze, a luat o pauză, fiind păcălit de Guvern, acum își va relua activitatea”, a răspuns el la o întrebare a jurnaliștilor privind modificările aduse Codurilor penale, pentru care Tudorel Toader nu a dat ordonanță de urgență, așa cum i-au cerut mai mulți social-democrați.

Luni seara, Liviu Dragnea spunea că PSD a fost păcălit de Tudorel Toader pe tema ordonanțelor de urgență.

Eu am zis că nu mai vreau să discut, pentru că ne-am lăsat păcăliţi, tot partidul. Cred că domnul Toader ne-a păcălit, nu ştiu dacă o fi singur sau au fost doi... Încă nu ştiu. A făcut-o intenţionat, neintenţionat... Ieşi în ianuarie şi spui «vreau să adopt ordonanţa aia şi ordonanţa aia». Eu eram plecat atunci, am auzit, nu a vorbit cu nimeni. Dar nu poţi să ieşi la începutul anului că adopţi o ordonanţă, ridici scandalul până la cer, stăm sub toate gloanţele, şi din ţară şi din străinătate, pe ceva care vii şi spui la un moment dat «păi nu mai pot să adopt că nu se justifică urgenţa». Şi atunci s-a şi generat un scandal inutil, s-a şi blocat dezbaterea în Parlament şi mulţi oameni zic: «dar până la urmă, nu ăsta a fost planul?»”, a spus Dragnea.

Tudorel Toader a fost întrebat de jurnaliști în legătură cu această declarație.

 „Este o afirmaţie cam severă, iar eu nu îmi permit să dau un răspuns pe măsură. Nu cred că e necesar să explic eu, necesar e să explice dânşii”, a spus el.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri