Sari la conținut

Liviu Dragnea: Se pregătea închiderea a 100 de spitale. Reacția lui Vlad Voiculescu

Preşedintele PSD susţine că ministerele preluate astăzi de membrii Cabinetului Grindeanu sunt pline de „mine” lăsate în urmă de foştii miniştri. „În fiecare zi colegii mei descoperă” astfel de „mine", spune Liviu Dragnea. Şi îl dă de exemplu pe ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, care este supărat pentru că ar urma să găsească documente conform cărora 100 de spitale nu au primit finanţare şi se pregătea închiderea lor. Fostul ministru Vlad Voiculescu a răspuns pe Facebook: „Cai verzi pe pereţi".

Liderul PSD a susţinut în faţa jurnaliştilor că nu este preocupat în acest moment de modificarea legii care nu i-a permis să fie premier. Sunt lucruri mai importante de făcut, cum ar fi pregătirile pentru avertizările cod galen şi cod portocaliu de viscol şi ceea ce membrii noului Guvern găsesc „zi de zi” în ministere.

Liviu Dragnea: „Dacă eu intenţionam să modific acea lege, o majoritate o modifică, e foarte simplu. Putea să o modifice Guvernul aseară, prin ordonanţa de reorganizare a guvernului. Sau în Parlament. Nu am avut asta în intenţie şi nu am asta în intenţie. Noi acuma suntem preocupaţi, sunt atent... Am stat în contact cu ei (membrii Guvernului – n.r.), se pregătesc pentru viscolul de la noapte, au făcut comandament pentru situaţii de urgenţă. În ministere găsesc tot felul de lucruri. Ministrul Sănătăţii, am înţeles, că era foarte, foarte supărat pentru că se pare că o să găsească nişte documente care pregăteau închiderea a 100 de spitale. Spitalele respective nu au fost ajutate, nu au primit bani de la minister. Adică în fiecare zi colegii mei din Guvern... de partid care sunt în Guvern tot descoperă <<mine>> în fiecare minister. Până la urmă, cineva va trebui să răspundă pentru această atitudine, pentru că deja nu mai este politică."

Fostul ministru al Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a reacţionat pe Facebook: „Aud că domnul Dragnea spune la televizor că tocmai a descoperit la minister că eu voiam să inchid vreo 100 de spitale. Dacă o să conducă tara asa cum întelege sistemul sanitar, atunci din <<grădina maicii domnului>> (felicitări pentru metaforă, doamna Birchall!) ne va transforma rapid în ograda unde a înțărcat mutu' iapa."

Vlad Voiculescu face şi o dedicaţie muzicală – piesa „Cai verzi pe pereţi” - şi le recomandă celor care vor să-l informeze corect pe Liviu Dragnea să citească un referat al Direcţiei Generale de Asistenţă Medicală şi Sănătate Publică. Actul, aprobat de ministrul Vlad Voiculescu pe 19 decembrie 2016, propune prelungirea cu un an a termenului până la care 124 de spitale trebuie să îndeplinească toate criteriile necesare pentru primirea autorizaţiilor de funcţionare. Conducerile unităţilor sanitare au precizat că nu au avut fonduri pentru renovări sau dotări.

Pe aceeași temă