Liviu Dragnea: Dacă Sevil Shhaideh oboseşte, mă duc eu prim-ministru

Data actualizării: Data publicării:
dragnea razand catre tariceanu constantin

Preşedintele PSD susţine că s-a gândit la Sevil Shhaideh ca posibil premier chiar de la începutul campaniei electorale. Şi că s-a hotărât atunci când Avocatul Poporului a decis să nu atace la Curtea Constituţională legea care nu-i permite să facă parte din Guvern. Tot atunci ar fi anunţat-o şi pe fosta sa colaboratoare că intenţionează să o propună prim-ministru, transmite News.ro. Liderul PSD este sigur că Sevil Shhaideh va conduce viitorul Guvern. Şi spune că atunci când aceasta va obosi, se va duce el prim-ministru.

dragnea razand catre tariceanu constantin
Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

Liviu Dragnea a afirmat, într-o emisiune de televiziune, că s-a gândit la Sevil Shhaideh pentru postul de prim-ministru încă de la începutul campaniei electorale, însă nu i-a comunicat şi acesteia. Preşedintele PSD a susţinut că a luat în considerare posiblitatea deoarece ştia de existenţa Legii 90/2001 care ar putea să-l împiedice să ceară funcţia de prim-ministru pentru sine.

Preşedintele PSD a vorbit despre colaborarea de 15 ani pe care a avut-o cu Shhaideh în structurile administraţiei locale şi, apoi, la Ministerul Dezvoltării, unde a fost secretar de stat în mandatul său. „Este între noi o încredere pe care nu o mai poate rupe nimeni, niciodată, pentru nimic. Între noi n-a fost o relaţie de şef-subaltern, ci o relaţie de camarazi care muncim din greu zile şi nopţi”, a spus Liviu Dragnea.

Preşedintele PSD a explicat apoi cum i-a propus lui Sevil Shhaideh să fie propunerea sa de premier. „Am aşteptat până duminică (18 decembrie – n.r.), când am văzut ca Avocatul Poporului nu a atacat legea (Legea 90/2001 - n.r.). Am sunat-o duminică după-amiază şi am rugat-o să ne vedem luni. A venit acasă la mine, cu soţul. I-am spus. În final, a fost de acord categoric, asigurând-o de tot sprijinul meu şi implicarea mea”, a spus Liviu Dragnea.

El a spus că a trebuit să păstreze discreţia asupra intenţiei sale deoarece, în caz contrar, Sevil Shhaideh ar fi fost supusă unui dur atac mediatic. „Dacă pronunţam acest nume până acum, vedeam reporteri prin Siria, printre bombe, spunând că soţul ei e şeful serviciilor secrete ale lui Bashar al-Assad”, a apreciat social-democratul.

Dragnea a mai spus că este convins că miercuri, după ce i-a făcut propunerea, preşedintele Klaus Iohannis „era hotărât” să o cheme pe Sevil Shhaideh şi să anunţe că o va desemna premier, dar s-a răzgândit după consultările de joi cu Traian Băsescu, care „a venit şi i-a lăsat în mod misterios nişte informaţii”.

„M-aţi întrebat cât va sta Sevil Shhaideh prim-ministru. Va sta până în momentul în care va obosi. Dacă va obosi, o să merg eu. Dacă nu va obosi, ceea ce este foarte probabil, o să stea acolo patru ani”, a declarat Liviu Dragnea.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri