Liviu Dragnea: Viitorul arată bine!

Data actualizării: Data publicării:
liviu dragnea buget

Președintele PSD Liviu Dragnea își face reîntoarcerea în viața politică, vineri, cu o postare laconică pe pagina de Facebook ce însoțește o fotografie în care apare discutând la o masă, cu hârtii în față, cu Eugen Teodorovici, ministrul de finanțe, Niculae Bădălău, ministrul economiei, Darius Vâlcov, consilier al premierului, Daniel Chițoiu, fost ministru de finanțe și vicepreședinte ALDE, și Călin Popescu-Tăriceanu, șeful ALDE. „Cu cifrele pe masă. Viitorul arată bine!” este comentariul liderului social-democrat, sugerând că lucrează la definitivarea bugetului pentru 2019.

Lipseşte însă de la discuţia pe marginea bugetului chiar premierul Viorica Dăncilă.

Adoptarea bugetului de stat şi bugetului asigurărilor sociale a fost amânată la sfârşitul anului trecut. 

În urmă cu aproape două săptămâni, ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, declara, într-o intervenţie telefonică la Antena 3, că atunci când Parlamentul va veni din vacanţă, va găsi proiectul de buget pe acest an pe masă. Liberalii ceruseră convocarea unei sesiuni de urgenţă pentru adoptarea bugetului, însă, potrivit declaraţiei lui Teodorovici, bugetul va fi dezbătut în Parlament la începutul lunii februarie.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Opoziţia a cerut întreruperea vacanţei parlamentare pentru discutarea celor două proiecte de buget.

Liviu Dragnea nu și-a mai făcut vreo apariție în public de la sfârșitul anului trecut, când a intrat în vacanță și l-a delegat la președinția Camerei pe vicepreședintele Florin Iordache. Asta în ciuda faptului că imediat după Revelion avea o citație la DNA, dar l-a trimis pe avocat în locul său. Mai mult, liderul PSD a lipsit de la ceremoniile din România, din 10 ianuarie, care au marcat preluarea președinției Uniunii Europene. 

De asemenea, Liviu Dragnea nu a avut nicio intervenție publică nici în scandalul iscat la sfârșitul anului trecut între Președinția și Guvern legat de prelungirea mandatului șefului Statului Major, Nicolae Ciucă. Un alt eveniment în care liderul PSD nu a intervenit cu declarații nici măcar pe Facebook a fost anularea licitației pentru cele patru corvete ale armatei.

În schimb, în această perioadă de absență a sa a apărut informația potrivit căreia liderul PSD a recurs la justiția europeană pentru a încerca să obțină anularea raportului OLAF care stă la baza inculpării sale în dosarul Tel Drum.

Citiți și: 

Mesajul lui Liviu Dragnea. Ce promite pentru noul an

Dragnea a plecat din țară, în vacanță, cu un avion privat închiriat de la sârbi - G4Media

Miza fără precedent a declanşării crizei la vârful Armatei

Tudorel Toader anunţă „măsuri reparatorii” pentru condamnații care nu pot ataca deciziile completurilor de 5 judecători

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri