Sari la conținut

Liviu Dragnea vrea să-şi conteste pedeapsa la CEDO

Liviu Dragnea se simte nedreptăţit de condamnarea la doi ani de închisoare cu suspendare pentru că a încercat să influenţeze rezultatului referendului din 2012 pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu. Într-o emisiune de televiziune, liderul PSD a spus că aşteaptă ca Înalta Curte să motiveze hotărârea iar apoi va folosi toate căile de atac pe care le are. Şi ia în calcul să conteste condamnarea sa la Curtea Europeană a Drepturilor Omului.

LIVIU DRAGNEA - ALEGERI PREZIDENTIALE - 2014

Vicepremierul Liviu Dragnea voteaza pentru alegerile prezidentiale, in Bucuresti, duminica, 2 noiembrie 2014. VICTOR CIUPULIGA / MEDIAFAX FOTO

Liviu Dragnea: „Sunt condamnat pentru referendum. Mă simt dedreptăţit. Dacă mă retrăgeam (după condamnare – n.r.) de la conducerea PSD îmi băteam joc de toţi susţinătorii noştri, arătam că sunt slab. Cred în nevinovăţia mea, pedeapsa e nedreaptă. Legea spune că chemarea la vot nu e ilegală. Mă gândesc serios şi aştept motivarea şi cred că o să merg la CEDO. Orice cale pe care o am vreau să o folosesc. În acea zi toată lumea a trimis sms. Cele mai multe le-a trimis echipa lui Traian Băsescu iar indemnarea oamenilor să nu mergă la vot este infracţiune.”