Liviu Dragnea vrea un nou cod de integritate

Data publicării:
DRAGNEA IN MULTIME agerpres 8050956

Social-democraţii caută un răspuns la o întrebare clară: cum se vor raporta de acum încolo la problemele penale ale lui Victor Ponta, Liviu Dragnea, Gheorghe Nichita sau Ecaterina Andronescu?

Victor Ponta este trimis în judecată pentru complicitate la evaziune fiscală, fals în înscrisuri şi spălare de bani. Prezenţa sa la Comitetul Executiv nu este sigură, pentru că premierul de-abia se întoarce din Mexic la acest sfârşit de săptămână.

„Toleranţa noastră faţă de fapte de corupţie trebuie să fie zero”, spunea Victor Ponta, în decembrie 2014, pentru ca, în martie 2015, premierul să spună că „dacă se face un dosar în care faţă de mine se începe urmărirea penală, nu am cum să rămân în funcţia de prim-ministru.”

În cazul lui Victor Ponta, urmărirea penală a început în iulie, dar premierul nu a fost de acord să i se aplice criteriile de integritate propuse chiar de el la Consiliul Naţional. Rezoluţia social-democraţilor, adoptată în martie, nu lăsa niciun dubiu: "Membrii PSD care fac parte din Guvern sau din conducerea Parlamentului îşi vor pierde funcţia dacă sunt urmăriţi penal în dosare de corupţie", se nota în document.

În apărarea sa, premierul a motivat ulterior că el nu este urmărit pentru fapte de corupţie. Lucrurile se pot schimba după Comitetul Executiv de la Negreşti Oaş.

„Anunţ şi acum în direct, uitându-mă direct în ochii dvs că lucrăm la un Cod de conduită de etică şi conduită care cuprinde mai mult decât situaţii penale în care se pot găsi colegi de-ai noştri”, a spus Liviu Dragnea, preşedintele PSD.

Discuţiile în legătură cu noul Cod de Integritate s-au purtat până acum în cerc restrâns. Documentul va avea în jur opt pagini şi va menţine sancţiunile pentru cei acuzaţi de fapte de corupţie. Liviu Dragnea - condamnat el însuşi în primă instanţă în dosarul Referendumului - a lăsat de înţeles că vor exista supărări după adoptarea noului Statut, dar că nu mai este dispus la compromisuri.

„Nu cred că în varianta în care se adoptă o grilă de criterii de integritate şi aia automat este pusă peste partid şi partidul nostru devine dintr-odată un partid de sfinţi”, a spus Liviu Dragnea, în septembrie 2015.

După şedinţa Comitetului Executiv se va înfiinţa o Comisie de analiză internă, care va judeca individual fiecare caz în care un social-democrat are probleme cu justiţia. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Orașul din România de care fuge toată lumea, deși chiriile încep de la 9 lei: "Au zis că nu mai pot sta în...
Digi FM
Florin Negruțiu dezvăluie strategia subtilă a lui Marcel Ciolacu în PSD și politica din spatele alegerilor...
Pro FM
Cât a avut de tras Celine Dion după ziua nunții! "Am mers la doctor. A trebuit să iau antibiotice vreo 3...
Film Now
Ben Stiller spune că a fost terifiat de recenziile îngrozitoare primite în urma lansării filmului „Zoolander...
Adevarul
Scene horror în centrul Londrei. Mai mulți cai plini de sânge și-au aruncat călăreții și au lovit mașini și...
Newsweek
VIDEO 25 de nave rusești staționează în Marea Neagră. Vestea bună: Nu au muniție și drone de atac
Digi FM
Fiica lui Catherine Zeta-Jones, o copie fidelă a mamei sale la 21 de ani. Carys strălucește în rochia mamei...
Digi World
Șase lucruri prin care trece o persoană aflată pe patul de moarte, cu puțin înainte să se stingă. O asistentă...
Digi Animal World
Doi vulturi au fost duși la un centru de reabilitare după ce au fost găsiți beți. Cum au reușit păsările să...
Film Now
Antonio Banderas, impecabil pe covorul roșu la brațul lui Nicole Kimpel. Actorul și iubita lui cu 21 ani mai...