Liviu Pop a uitat că a mai fost ministru al Educației

Data actualizării: Data publicării:
liviu pop

În prezentarea susținută în fața parlamentarilor, cu ocazia audierilor, Liviu Pop, propus pentru șefia Ministerului Educației, a vorbit despre responsabilitatea pe care o simte și a subliniat cât de important este că ministerul e condus, pentru prima dată în istorie, de un reprezentant al învățământului preuniversitar. Ca și cum ar fi uitat că chiar el a mai condus Ministerul Educației în primul Guvern Ponta, după demisia lui Ioan Mang, acuzat de plagiat.

„Mărturisesc că propunerea m-a onorat dar, în același timp, m-a responsabilizat pentru că, dacă memoria nu mă înșală, este pentru prima dată în sistemul de învățământ din România când ministerul poate fi condus de un cadru didactic din învățământul preuniversitar”, și-a început Liviu Pop prezentarea în Comisiile de învățământ.

Gafa ministrului desemnat nu a scăpat neobservată reprezentanților opoziției. „Ați mai fost ministru al Educației, nu e o noutate așa cum ați spus la început”, i-a spus deputatul PNL Raluca Turcan. Aceasta i-a mai transmis viitorului ministru al Educației că emblema mandatului său anterior „este dată de desființarea unor instituții importante pentru sistemul de educație, periclitarea eticii și integrității academice doar pentru a vă salva superiorii ierarhici”.

Liviu Pop a mai fost ministru al Educației, interimar ce-i drept, după ce Ioan Mang și-a dat demisia, la doar opt zile după instalarea în funcție, ca urmare a acuzațiilor de plagiat formulate împotriva sa. În Guvernul Ponta 1, Pop a fost ministru al Educației în perioada 15 mai 2012 - 2 iulie 2012, fiind urmat la șefia MEC de Ecaterina Andronescu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri