Liviu Pop spune cum va compensa PSD în Parlament excluderile de luni

Data actualizării: Data publicării:
liviu pop cravata buline

Coaliţia PSD-ALDE nu e în pericol să piardă majoritatea parlamentară, după excluderea lui Adrian Ţuţuianu şi Marian Neacşu, a declarat la RFI senatorul social-democrat Liviu Pop. Mai mult, acesta a arătat că săptămâna viitoare vor exista parlamentari de la alte partide sau independenţi care vor anunţa în plenul Senatului sau al Camerei Deputaţilor trecerea în grupul PSD. „O informaţie 100%”, a declarat Pop.

Senatorul PSD Liviu Marian Pop, facand declaratii in Parlament

Întrebat dacă există pericolul ca PSD–ALDE să piardă majoritatea parlamentară după excluderea lui Adrian Ţuţuianu şi a lui Marian Neacşu, senatorul PSD Liviu Pop a răspuns: „Nu, astăzi nu există acest pericol şi mai mult, săptămâna viitoare vor mai fi parlamentari care vor veni în grupul PSD. De la alte partide sau parlamentari independenţi. O informaţie 100%”.

Întrebat dacă cei care vor veni la PSD sunt de la Opoziţie, fostul ministru al Educației a precizat, pentru RFI: „Păi, n-o să vină de la ALDE, cu siguranţă. Sunt convins că şi la ALDE vor veni alţi parlamentari. Aşteptăm săptămâna viitoare, când vom vedea cu exactitate care sunt acei parlamentari care în plenul Senatului sau al Camerei vor anunţa trecerea în grupul PSD”.

Senatorul Adrian Ţuţuianu şi secretarul general al PSD, Marian Neacşu, au fost excluşi luni din partid în urma unei decizii luate de Comitetul Executiv Naţional al PSD.

„Am avut câteva discuţii cu colegi de-ai mei care au venit, evident, preocupaţi, îngrijoraţi pentru următorul lucru: stau şi îşi pun problema dacă nu cumva majoritatea din Parlament va fi afectată. Nu vă ascund că şi preocuparea mea este tot în acest sens”, a spus luni seară liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu.

Președintele PSD, Liviu Dragnea, i-a răspuns marți dimineață partenerului de coaliție, dând asigurări că „majoritatea nu se va pierde”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri