Lovitură pentru PSD. Juncker a refuzat propunerea lui Dăncilă pentru postul de comisar european

Data publicării:
viorica-dancila-corina-cretu-jean-claude-juncker-gov
Foto: gov.ro

România nu va mai avea comisar european până la încheierea mandatului actualei comisii. După ce Corina Crețu a demisionat din funcția de comisar pentru politici regionale și și-a preluat mandatul de europarlamentar, portofoliul ei va fi preluat de un al comisar european.Premierul Viorica Dăncilă spera că România să păstreze acest portofoliu și să numească un comisar intermediar, CEX al PSD nominalizându-l în acest sens pe Ioan Mircea Pașcu.

„Am supus la vot opțiunea, am avut unanimitate și am venit cu propunerea în eventualitatea acceptării de Comisia Europeană: Mircea Pașcu. Am considerat că e un om cu experiență, fost europarlamentar, vicepreședinte al Parlamentului European”, spunea Dăncilă după ședința CEx de săptămâna trecută.

„În urma demisiei lui Andrus Ansip (fost comisiar pentru piața unică digitală, devenit și el europarlamentar) și Corinei Crețu, Președintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, a decis să transfere temporar portofoliile acestora vicepreședintelui Sefcovic și comisarului Hahn. 

Portofoliile de comisari europeni care au fost deţinute de Corina Creţu şi Andrus Ansip au fost preluate temporar, în urma demisiilor acestora din funcţie, de către Maros Sefcovic, vicepreşedintele Comisiei Europene, responsabil pentru uniunea energetică, şi, respectiv, Johannes Hahn, comisarul european pentru politică de extindere şi vecinătate, informează miercuri un comunicat al executivului comunitar.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri