Lucian Bode, ministru interimar la Justiție: Voi aviza proiectul „Anghel Saligny”. Programul de investiții ar putea fi adoptat vineri

Data actualizării: Data publicării:
Ministrul Lucian Bode face declarații.
Ministrul de Interne Lucian Bode. Foto: Inquam Photos / George Călin

Ministrul interimar al Justiţiei, Lucian Bode, a anunţat joi că va aviza proiectul Programului Anghel Saligny.

În ceea ce priveşte Planul Naţional de Investiţii „Anghel Saligny”, acest proiect de act normativ a fost dezbătut în primă lectură în Guvern în urmă cu trei săptămâni şi, aşa cum rezultă din primele discuţii pe care le-am avut cu specialiştii din Ministerul Justiţiei, cunoscând subiectul în coordonate mari ca membru al Guvernului, în această seară ne vom consulta cu echipa de la Ministerul Dezvoltării, cu cei care au iniţiat actul normativ şi, cu siguranţă. Voi aviza acest proiect, a declarat Lucian Bode la Ministerul Justiţiei, după preluarea portofoliului.

El a adăugat că Ministerul Justiţiei trebuie să se pronunţe de fiecare dată strict pe legalitatea actelor.

Procedura de avizare a unui act normativ este de natură tehnică şi aşa trebuie să rămână. Ministerul Justiţiei trebuie să se pronunţe strict pe legalitatea actelor. Despre oportunitatea unui program sau a unei măsuri guvernamentale, deciziile sunt luate atunci când construieşti programul de guvernare, când stabileşte politicile publice sau direcţiile de acţiune. Ministerul Justiţiei se va pronunţa de fiecare dată pe legalitatea unui proiect de act normativ şi nu pe oportunitate, a spus Bode.

Cel mai probabil, proiectul va fi discutat și adoptat în ședinta de guvern care va avea loc vineri, de la ora 16:00.

Programul „Anghel Saligny”, considerat o continuare a programelor PNDL 1 și 2, prevede alocarea către zona rurală a 50 de miliarde de lei, lucru consiserat de USR PLUS ca nefiind o prioritate pentru politica guvernamentală.

Ministrul de Interne și interimar la Justiție a mai adăugat că Ministerul Justiţiei trebuie să se pronunţe de fiecare dată strict pe legalitatea actelor. Procedura de avizare a unui act normativ este de natură tehnică şi aşa trebuie să rămână. Ministerul Justiţiei trebuie să se pronunţe strict pe legalitatea actelor. Despre oportunitatea unui program sau a unei măsuri guvernamentale, deciziile sunt luate atunci când construieşti programul de guvernare, când stabileşte politicile publice sau direcţiile de acţiune. Ministerul Justiţiei se va pronunţa de fiecare dată pe legalitatea unui proiect de act normativ şi nu pe oportunitate", a spus Bode.

USR PLUS a contestat de la bun început programul, despre care a spus că este o continuare a programului PNDL. Aceștia au cerut mai multe amendamente și au condiționat susținerea proiectului de un acord în coaliție pentru desființarea secției speciale.

Editor : L.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri