Ludovic Orban: ALDE ne-a spus că vor veni cu noi în toamnă. O să vedem ce vor face la moțiunea de cenzură

Data publicării:
Ludovic Orban este convins ca Laura Codruta Kovesi va fi procuror sef european
sursa: facebook

Ludovic Orban a anunțat că a avut discuții cu unii parlamentari ai ALDE care i-au dat dreptate cu privire la reproșurile aduse Guvernului, dar că vor susține PNL de la toamnă. Liderul PNL a precizat că se va vedea la moțiunea de cenzură cât curaj are ALDE.

„Sigur că establishmentul, adică cei care o duc bine, șapte șmecheri de la vârful ALDE care o duc bine merci că se ocupă de energie, că se ocupă de zona de Mediu, gunoaie, etc, cu interese bine cunoscute, ăia au oprit acest val. Eu le spun la fiecare, «oamenilor, dacă mai vreți să faceți politică în România, în caz că nu puteți convingerea ALDE să se trezească din starea de automulțumire cu ce avantaje personale au, mai aveți ocazia să votați moțiunea de cenzură»”, a afirmat Ludovic Orban, joi seară, la postul B1 TV.

Liderul PNL a precizat că, atunci când vorbești cu 90% din membrii ALDE, aceștia spun că le este rușine că sunt în siajul PSD, însă până la a vota moțiunea de cenzură este un pas mare.

„Când vorbești cu ei 90% dintre ei sunt de părerea asta. Sigur acum o să vedem ce vor face la moțiunea de cenzură. Că de la a-ți da dreptate, la a înțelege, până la a avea totuși curajul să își asumi să votezi moțiunea de cenzură e totuși un pas mare”, a explicat Orban.

Președintele liberal a mai spus că este posibil ca ALDE să folosească scuze pentru că nu au curajul să facă ceea ce trebuie.

„Știți ce poveste ne-au băgat acum. Nu venim acum cu voi, venim în toamnă. Le-am spus «băi băieți dacă nu veniți acum cu noi, acum când trebuie să veniți cu noi». Mai e un pic până la toamnă și toamnă o să spună «după prezidențiale. Mai stăm un pic să servim». Asta e băgată așa ca un lait motiv, ca o scuză a unora că nu au curajul să facă ceea ce trebuie. Eu le-am spus foarte clar «domnule, noi suntem după un vot, votul la europarlamentare și la referendum. La votul la europarlamentare PNL a luat mai mult decât PSD și ALDE la un loc, voi sunteți invalidați de cetățean. Cetățenii au spus clar că nu mai acceptă să guvernați. Dacă voi nu acționați în conformitate cu voința cetățenilor nu mai aveți nicio șansă să vă salvați. Sunteți pe nicăieri, sunteți pa. Puteți de acum să mai stați un an jumătate, mai ciuguliți ce mai ciuguliți. Pe urmă vă duceți acasă»”, a conchis Ludovic Orban.

Moțiunea de cenzură inițiată de partidele de opoziție a fost citită în plenul reunit de miercuri, iar marțea viitoare va fi dezbătută și votată de către Parlament.

Sursa: Mediafax

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri