Ludovic Orban anunță negocieri cu toate grupurile pentru susținerea moțiunii de cenzură: Eu nu pun nicio condiție

Data actualizării: Data publicării:
ludovic orban anunta cand negociaza motiunea de cenzura
Foto: INQUAM Photos/Octav Ganea

Președintele PNL, Ludovic Orban, a anunțat luni, după ședința conducerii PNL, că în următoarele două săptămâni va avea discuții cu liderii partidelor parlamentare pentru a obține susținere pentru moțiunea de cenzură. Orban precizează din nou că PNL va depune moțiunea doar în momentul în care adună suficient de multe semnături, astfel încât să existe certitudinea că moțiunea va fi adoptată de Parlament.

„Aștept să mă întâlnesc cu toți liderii pentru a vedea care sunt condițiile pentru ca aceste grupuri să se asocieze acestei moțiuni de cenzură. Eu nu pun nicio condiție. Obiectivul fundamental pe care îl avem este să punem punct acestei guvernari. Avem o deschidere mare la aceste negocieri. (...) Textul este elaborat de PNL, dar va fi obiectul negocierii cu toate grupurile parlamentare.”, a declarat Ludovic Orban.

Președintele PNL a precizat că moțiunea va fi depusă când va strânge suficiente semnături pentru a fi adoptată, adică cel puțin 233.

„Vom depune moțiunea când avem suficient de multe semnături. Nu putem să riscăm să depunem o moțiune de cenzură, pentru că avem voie să depunem una singură în această sesiune septembrie-decembrie, care să nu aibă șanse maxime să treacă.”, susține Ludovic Orban.

În legătură cu un eventual acord pentru alegeri anticipate, președintele PNL nu a vrut să spună dacă este de acord cu propunerea USR-PLUS. Ludovic Orban a menționat însă că toate aceste lucruri vor fi stabilite în urma negocierilor.

Conform unor surse, PNL este deschis variantei de organizare a alegerilor anticipate. De altfel, aceleași surse susțin că în discuțiile cu celelalte grupuri politice Ludovic Orban are în vedere trei scenarii: alegeri anticipate organizate de Guvernul Dăncilă (presupune rămânerea la guvernare a PSD-ului până după prezidențiale), alegeri anticipate organizate de un guvern de tranziție, sau un guvern PNL instalat până la alegerile din 2020.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri