Sari la conținut

Ludovic Orban, avertisment pentru liberali: Gata cu blaturile cu PSD!

Liberalii de pregătesc intens de alegerile prezidențiale din 2019. Reuniți duminică într-o ședință la nivel național, au decis să-l susțină pe președintele Klaus Iohannis pentru un nou mandat prezidențial, deși acesta n-a vorbit până acum despre această perspectivă, iar în cazul în care vor câștiga alegerile, Ludovic Orban, șeful lor, ar urma să fie viitorul premier. Imediat după votul prin care a fost „învestit”, ipotetic, cu acestă demnitate, Ludovic Orban le-a dat un mesaj clar și dur totodată colegilor săi: Gata cu blaturile cu PSD, faceți opoziție și la nivel local! 

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, le-a cerut liberalilor, duminică, la încheierea lucrărilor Consiliului Naţional al PNL, să înceteze cu „blaturile” cu foștii colegi din alianța USR. Le-a spus că începând de astăzi partidul este în ofensivă şi că „oastea trebuie trezită”. El a afirmat că vrea ca fiecare şef de organizaţie „să dea cu parul” în şeful de la PSD.

„Gata cu blaturile cu PSD, v-o spun din capul locului! Sunt un om blând, care iubeşte oamenii, care întotdeauna am preferat în acţiunea politică să conving, nu mi-a plăcut să fiu ascultat de frică (...), dar nu voi mai accepta ca 75-85% din partid care munceşte să bată pasul pe loc din cauză că 25% din partid nu munceşte”, a declarat Ludovic Orban.

Liderul PNL a precizat că nu mai vrea ca liberalii să facă opoziţie doar la nivel naţional. „Vreau să văd fiecare şef de organizaţie cum dă cu parul în şeful de la PSD”, a subliniat șeful liberalilor.

„Nu mai vreau să se facă opoziţie numai la nivel naţional sau unii lideri judeţeni să facă opoziţie, dar numai cu mesaje legate de palierul naţional. Vreau să văd fiecare lider judeţean cum dă cu parul în preşedintele Consiliului Judeţean PSD, în primarul PSD, în prefectul PSD, în toţi şefii de deconcentrate. Cine nu are puterea să abandoneze de-acum, să-l lase pe altul mai puternic şi mai curajos!”, a cerut Orban.

„Trebuie să lăsăm deoparte agendele personale. Cea mai bună modalitate ca obiectivul tău de carieră să fie realizat este să fii într-un partid puternic, care câştigă alegerile. Trebuie să pună toţi osul la treabă, nu numai unii să ducă greul bătăliei, în timp ce alţii stau binişor şi se uită, aşteptând eventual să-şi rupă gâtul cei care se bat pentru partid”, a explicat Ludovic Orban.

Ludovic Orban a precizat că nu vrea să dea sancţiuni, dar a avertizat că va lua „măsurile care se impun”.

Pe de altă parte, el a pledat pentru „dialog, comunicare, solidaritate”.  Fiecare filială va fi obligată să aibă o pagină de Facebook pentru a comunica mai bine cu simpatizanții si alegătorii.

„Am introdus anumite condiții de transparență. Fiecare parlamentar, primar, președinte de organizație locală să-și facă publice pe site datele importante, CV, telefon de contact, adresa de mail, programul de audiențe sau de întâlniri publice”, a spus Orban. Liderul PNL a explicat că pe conturile de Facebook, membrii PNL cu funcții vor trebui să informeze cetățenii referitor la deciziiule partidelor, proiectele de legi, poziția pe care care o va adopta PNL. „Există 67 de procente din populație care comunică online, există deținători de conturi de Fsacebook, înseamnă că oamenii s-au obișnuit să obțină informații prin intermediul online. Pe conturi personale fiecare face ce vrea, noi i-am încurajat să deschidă conturi”, a arătat Ludovic Orban. 

Liberalii au mai anunțat că vor depune și o moține de cenzură în această sesiune parlamentară. Obiectivul lor rămâne acela de a câștiga alegerile din 2020 și a forma guvernul.

Preşedintele liberalilor a spus că îşi doreşte ca bătălia dintre PNL şi PSD să fie câştigată printr-un duel între el şi Liviu Dragnea, dar spune că liderul social-democraţilor va fugi, pentru că „niciodată nu o să accepte să intre într-o bătălie”.
 
„Mi-aş fi dorit foarte mult ca bătălia între noi şi PSD să se câştige printr-un duel între mine şi Dragnea, numai că Dragnea fuge, normal. Niciodată nu o să accepte să intre într-o bătălie şi într-o dezbatere unu la unu cu mine, fiindcă el se simte bine acolo, în spatele gardurilor, în spatele cordoanelor de jandarmi, cu o mulţime de indivizi care îl adulează numai pentru ceea ce le oferă. Bătălia cu PSD nu se va câştiga aşa. Se va câştiga cu infanteria, cu fiecare membru, cu oastea, iar oastea trebuie trezită şi ridicată la luptă. (...) Gata cu blaturile cu PSD, v-o spun din capul locului!”, a insistat el.
Pe aceeași temă