Ludovic Orban, despre creşterea cazurilor de COVID: Simt că s-a lăsat garda jos. Trebuie intensificate controalele

Data publicării:
sedinta de guvern
Ședință de Guvern. Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Premierul Ludovic Orban a solicitat, joi, la începutul şedinţei de Guvern, intensificarea controalelor pentru respectarea măsurilor de protecţie sanitară, menţionând că "s-a lăsat garda jos, a scăzut gradul de conformare", având în vedere numărul mare de cazuri de infectări cu noul coronavirus din ultimele zile, transmite Agerpres.

"Toţi miniştrii care aveţi instituţii de control în subordine - MAI, Ministerul Muncii, Ministerul Transporturilor, ANSVA şi toate celelalte structuri - să pregătiţi un plan de măsuri intensificate, astfel încât să asigurăm respectarea măsurilor de protecţie sanitară. Ne confruntăm cu o creştere clară a numărului de cazuri şi obiectivul nostru trebuie să fie limitarea numărului de cazuri. Din acest motiv va trebui să fim extrem de prezenţi cu un plan de control zilnic, cu o raportare zilnică cu privire la aceste controale efectuate.

Din nou simt că s-a lăsat garda jos, a scăzut gradul de conformare şi în condiţiile în care, practic, am permis reluarea tuturor activităţilor în condiţii de normalitate, există o creştere a interacţiunii sociale. Or, dacă nu asigurăm respectarea măsurilor de protecţie, riscăm să crească nepermis de mult numărul de cazuri. Domnule ministru Tătaru, inclusiv DSP-urile trebuie să fie extrem de implicate în acest acţiuni, mai ales la nivelul spitalelor. Trebuie să avem liniile de apărare pregătite pentru orice situaţie", a spus Orban.

Orban cere operaţionalizarea secţiei de ATI de la Spitalul Witting

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a precizat că a dispus reactivarea tuturor spitalelor COVID.

"Am pregătit şi am şi anunţat: paturile ATI 10% sunt în rezervă, reactivarea tuturor spitalelor COVID care au fost până acum şi controlate de DSP în judeţe", a adăugat Tătaru.

Premierul Ludovic Orban le-a solicitat, joi, miniştrilor Sănătăţii şi Transporturilor, Nelu Tătaru şi Lucian Bode, operaţionalizarea secţiei de ATI de la Spitalul Witting, menţionând că managerul instituţiei sanitare trebuie să ia măsurile necesare în acest sens sau să plece "acasă".

Orban a cerut şi posibilitatea reutilizării Spitalului Colentina pentru suport COVID, adăugând că, după evoluţia numărului de infectări, situaţia este extrem de dificilă.

"Împreună cu Ministerul Transporturilor, operaţionalizaţi Spitalul Witting, pentru că acolo secţia ATI este o investiţie făcută de curând, la un nivel de înzestrare extrem de mare, trebuie asiguraţi medici prin detaşare. (...) Împreună cu dl ministru, chemaţi pe domnul director al spitalului să ia toate măsurile pentru operaţionalizarea secţiei. Dacă nu, să se ducă acasă", a transmis Orban, la începutul şedinţei de Guvern.

Editor : Alexandru Costea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri