Ludovic Orban, despre criza din coaliție: Este o reacție emoțională, care a ținut mai mult de lipsa de experiență

Data actualizării: Data publicării:
florin citu si ludovic orban cu masca la o confrinta de presa
Florin Cîțu și Ludovic Orban vor susținerea lui Ciprian Ciucu la congres. Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Președintele PNL, Ludovic Orban, spune că este treaba opoziției să atace Guvernul, nu a partenerilor de coaliție și cu atât mai puțin a miniștrilor. În momentul în care un ministru atacă premierul, înseamnă că nu mai vrea să facă parte din Guvern, a spus Orban după ședința Biroului Executiv Național al PNL. Un mesaj similar a transmis și premierul Florin Cîțu la această ședință, potrivit unor surse participante la discuții: „Când un ministru mai atacă prim-ministrul pleacă imediat acasă”.

„PNL e un partid serios, responsabil care şi-a asumat răspunderea guvernării. Evident, premierul beneficiază de susţinere totală. Nici nu se pune în discuţie schimbarea configuraţiei politice. Noi nu ne jucăm cu România. Îndemnul nostru către toţi partenerii de coaliţie e să lăsăm deoparte ceea ce ne separă şi să asigurăm o bună guvernare a României”, a spus Ludovic Orban

„Nu există ca un ministru să atace premierul sau un coleg de coaliție. În momentul în care un ministru atacă premierul, înseamnă că nu mai vrea să facă parte din Guvern, lucrurile sunt simple”, a adăugat el.

Orban a mai spus că, în opinia sa, tensiunile iscate în coaliție după revocarea lui Vlad Voiculescu de la Ministerul Sănătății vor fi depășite.

„Convingerea mea este că acest moment va fi depășit, mizăm pe un comportament rațional din partea partenerilor noștri, așa cum am văzut în multe luări de poziție. La urma urmei, oamenii așteaptă de la noi să facem ce am promis”, a spus Orban.

„Să le readucem amintepartenerilor noștri de coaliție – doar unora dintre parteneri – criză în coaliție este prea mult spus, este o reacție emoțională, care a ținut mai mult de lipsa de experiență în exercitarea guvernării, pentru o decizie necesară a premierului, care a luat decizia să îmbunătățească activitatea într-un domeniu fundamental, cum este domeniul sănătății”, a adăugat el.

„Îi asigur pe toţi membrii Cabinetului că evaluarea se va face pe baza performanţei, pe baza activităţii, pe ceea ce fac şi nu pe ceea ce spun că fac”, a spus la rândul său premierul Florin Cîțu.

„În acest moment e foarte important - şi le aduc aminte colegilor din coaliţie că e foarte important şi avem nevoie de o nominalizare pentru ministrul Sănătăţii. Este foarte important să continuăm. Ministerul Sănătăţii are nevoie de o conducere stabilă, are nevoie de un ministru interimar, de cineva care să fie în această luptă cu pandemia. Avem în continuare nevoie de a avea mai multe paturi la ATI, ştiţi foarte bine în ce situaţie suntem. Deci este nevoie de responsabilitate în actul de guvernare şi aşteptăm şi sunt sigur că vom primi în cel mai scurt timp un ministru competent care să facă faţă situaţiei”, a mai spus premierul.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri