Ludovic Orban despre lansarea Inițiativei lui Chiliman: Teodor Meleșcanu să explice de ce s-a aflat acolo

Data publicării:
ludovic orban mfax

Îi sunt obligat lui Chiliman, m-a sprijinit în campania pentru parlamentare. Pe de altă parte, sunt deputat al PNL, mă simt obligat față de colegii mei să consider că singura organizație politică purtătoare de cuvânt a liberalismului e PNL. De aceea nu am fost prezent la eveniment, dacă se lansează o fundație nu e nimic rău, dar acolo am văzut lucruri care m-au pus pe gânduri. Nu știu ce caută șeful Serviciilor de informații externe sau un fost șef al aceluiași serviciu, Mihai Răzvan Ungureanu”, a declarat Ludovic Orban, deputat PNL.

„Relația mea cu Chiliman e cât se poate de bună. După discurs, inițiativa e un mesaj anti-Antonescu. Nu sunt un apropiat al lui. Când am considerat că ceva nu e corect, am luat poziție publică, dar câmpul meu de acțiune politică e PNL, pentru că aici m-am înscris, aici e cariera mea, dacă nu mă voi mai regăsi, nu mă voi duce în altă parte, voi merge acasă”, a spus Orban.

„Dintre obiectivele propuse de fundații există unele care coincid cu obiectivele PDL, dar nu există niciun pericol. Nu cunoaștem nici obiectivele, are o diversitate de fondatori sau membri participanți la prima ei manifestare publică. Să vedem ce se conturează, cine aderă la fundație, care sunt obiectivele reale. E surprinzător, fundațiile au fost în general modul de manifestare a societății civile, dar ultimele două sunt glasul unor disidenți”, a declarat Ioan Oltean, deputat PDL.

Logistic, e aproape imposibil să se facă acum un nou partid acum. Acum lumea începe cu o fundație. M-a surprins plăcut prezența lui Meleșcanu, altfel ar fi fost un eveniment cvasibanal. A dat o notă exotică, dar a avut un discurs foarte rezervat. Doar background-ul său liberal e singura explicație pentru prezența lui acolo, Meleșcanu trebuie privit ca un vechi liberal. Prezența sa a dat un mesaj de susținere”, a declarat jurnalistul Dan Andronic.

„Nu pot găsi o explicație logică pentru prezența lui Meleșcanu. Probabil el, care cunoaște regulile prezenței publice, o fi având o explicație. Nu poate fi decât, probabil, o legătură de simpatie cu ideologia unui partid din care a provenit”, a subliniat Oltean.

„Nu cred că poate fi neglijată fără explicații publice prezența șefului SIE. A fost un eveniment politic. El a fost senator al PNL, dar când ești șeful SIE nu ai voie să te angajezi în vreun eveniment în care poți fi suspectat de partizanat politic. Nu există un caz similar în lumea civilizată. Trebuie să dea o explicație, sunt pe punctul de a-i spune să își dea demisia”, a declarat Orban.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri