Ludovic Orban, despre moțiunea de cenzură anunțată de PSD: Nu are în spate niciun fel de motivație solidă, e un gest electoral

Data publicării:
Marcel Ciolacu coboară pe lângă Ludovic Orban în Parlament
Foto: Inquam Photos / George Calin

Premierul Ludovic Orban a declarat, luni, referitor la intenția PSD de a depune moțiunea de cenzură, că România are nevoie de un guvern cu puteri depline pentru a găsi rezolvări la problemele provocate de criza epidemiologică și economică, iar gestul PSD este unul electoral.

„România, ca și multe alte țări, se confruntă cu o criză epidemiologică, cu o pandemie. De asemenea, se confruntă cu o criză economică aferentă”, a declarat Ludovic Orban.

„Mesajul pe care îl transmit este acela că este nevoie de guvern învestit cu toate puterile, care să aibă capacitatea să contracareze și să găsească soluții pentru rezolvarea problemelor grave care sunt provocate de crizele care s-au suprapus. A veni să depui o moțiune de cenzură în momentul de față împotriva unui guvern care și-a făcut datoria mi se pare un gest politicianist, care nu are în spate niciun fel de motivație solidă, ci e un gest electoral pentru a arăta militanților că PSD face ceva. Cred că ultimul partid care are legitimitate să depună o moțiune de cenzură este PSD. La ora actuală îl consider un demers inoportun și împotriva interesului României și românilor”, a mai spus Orban.

El a menționat că, după depunerea moțiunii de cenzură, va avea discuții cu partidele parlamentare și cu parlamentari pentru a le prezenta situația din punctul său de vedere.

Liderii PSD au discutat în ședința CExN despre depunerea unei moțiuni de cenzură împotriva Guvernului Orban. Președintele interimar al partidului, Marcel Ciolacu le-a transmis liderilor din teritoriu că își asumă depunerea unei moțiuni de cenzură și adoptarea acesteia de către Parlament.

Moțiunea prin care ar putea fi demis guvernul Orban ar urma să fie depusă la jumătatea lunii august.

Editor: Cristina Iancu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri