Video Ludovic Orban, despre scrisoarea trimisă de consilierul lui Florin Cîțu: Asta cu pâra pe la alte guverne nu e normală

Data publicării:
Ludovic Orban la o conferință de presă a PNL, face un gest cu mâna stângă
Ludovic Orban, președintele PNL. Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Președintele PNL Ludovic Orban a declarat, duminică, la Sibiu, că informarea guvernelor țărilor partenere ale României despre criza internă, altfel decât pe canale diplomatice, este neuzuală. "Asta cu pâra pe la alte guverne nu e normală", a spus Orban.

Ludovic Orban a fost întrebat care este părerea lui după ce Alexandru Muraru, consilier al premierului Florin Cîțu, a anunțat că a informat guvernele străine despre criza politică internă din România.

"Sunt convins că toate guvernele partenerilor noștri din UE și NATO sunt informate pe canalele diplomatice. E oarecum neuzual, nu cunosc conținutul unor astfel de comunicări, dar din punctul meu de vedere trebuie să ne comportăm astfel încât să nu rupem punțile, să nu rupem canalele de negociere, pentru că din punct de vedere politic nu există o altă coaliție care să poată asigura o guvernare bună României.

Asta cu pâra pe la alte guverne nu e normală.

De regulă, oficialii și reprezentanții fiecărei țări vorbesc de bine despre țara lor. Eu, în toate relațiile cu partenerii străini mi-am vorbit întotdeauna de bine țara și toate instituțiile reprezentative. Așa este firesc pentru orice om politic sau care deține funcții în statul român", a răspuns președintele PNL.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Guvernul Cîțu a informat oficialii europeni și ai Statelor Unite despre situația politică de la noi din țară, generată de USR PLUS care a depus moțiune de cenzură împreună cu AUR. Reprezentantul special al Guvernul pentru combaterea antisemitismului și xenofobiei, Alexandru Muraru, a comunicat, duminică, faptul că a atras atenția într-o scrisoare oficială în legătură cu noul plan al partenerilor de guvernare de la București în a crea o nouă majoritate parlamentară cu un partid extremist, antisemit prin care să se răstoarne executivul pro-european. 

Alexandru Muraru, consilierul premierului Florin Cîțu pentru combaterea antisemitismului și xenofobiei, a anunțat, duminică, într-un comunicat că a informat oficial Comisia Europeană și guvernele din SUA, Israel și Germania despre planul USR PLUS "de a crea o nouă majoritate parlamentară" cu AUR, pe care îl caracterizează drept un "partid extremist, antisemit".

"Noua alianță conjuncturală creează premisele aducerii la putere a unui partid neofascist, xenofob, antisemit, care a ultragiat în permanență memoria victimelor Holocaustului, a încercat reabilitarea criminalilor de război și a promovat ura împotriva minorităților etnice și sexuale", a comunicat Alexandru Muraru.

El a anunțat anunță că i-a informat despre discuțiile dintre USR PLUS și AUR pe cei 108 europarlamentari din grupul Renew Europe, din care face parte și USR PLUS.

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri