Ludovic Orban, după anunțul lui Cîțu că îl va contracandida: „Avem în față o competiție frumoasă”

Data actualizării: Data publicării:
ludovic orban cu masca vorbeste cu jurnalistii
Ludovic Orban îl va avea contracandidat la șefia PNL pe premierul Florin Cîțu. Foto: INQUAM Photos/Sabin Cristoveanu

Președintele PNL, Ludovic Orban, a declarat duminică, după anunțul lui Florin Cîțu că va candida la șefia PNL, că „va fi un festival al democrației” în partid și că va fi „o competiție frumoasă”.

„Va fi o competiție de proiecte și sunt convins că rezultatul acestui Congres va fi un rezultat pozitiv pentru PNL și pentru România. Sigur că în această competiție, am avut o discuție cu Florin Cîțu, am început deja fixarea unui cadru care să fie un cadru extrem de onest, al unei competiții de proiecte de viziuni, de idei, în care să prezentăm membrilor PNL ofertele noastre.

Echipa mea este Partidul Național Liberal. Avem în față o competiție frumoasă, o ocazie de a prezenta viziunea, obiectivele proiectele fiecăruia dintre candidați, astfel încât să arătăm că PNL are o resursă umană puternică și capacitatea să ofere soluții pentru România.”, a declarat Ludovic Orban, duminică, după anunțul lui Florin Cîțu.

Întrebat dacă, după Congres, tabăra câștigătoare și-ar putea pierde funcțiile deținute la nivelul guvernului sau în Parlament, Ludovic Orban a declarat: „Forurile statutare vor lua deciziile după Congres”.

Premierul Florin Cîțu și-a anunțat, duminică, candidatura la șefia PNL, cu o oră înainte de ședința Consiliului Național, într-o conferință de presă la sediul PNL din Modrogan. Alături de premier, în momentul anunțului, au fost mai mulți lideri importanți ai partidului, miniștri din Guvern sau parlamentari PNL.

De la ora 11, liberalii participă la ședința Consiliului Național, care este organizată în București, în Grădina de vară Herăstrău (Amfiteatru) a Teatrului „Constantin Tănase”. Evenimentul reunește 500 de liberali din toată țară și se desfășoară în aer liber. Conform organizatorilor, accesul participanților la eveniment se face în baza adeverinței de vaccinare anti-COVID-19, iar persoanele care nu fac dovada vaccinării sunt testate la fața locului.

Principalele puncte pe ordinea de zi a Consiliului Național sunt stabilirea procedurilor de alegeri în partid, stabilirea datei congresului şi convocarea acestuia.

Potrivit deciziei Biroului Executiv Național, data propusă pentru Congresul PNL este 25 septembrie. 

Editor : Robert Kiss

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri