Ludovic Orban, după ce a fost desemnat premier: Vom da românilor ceea ce așteaptă de la noi

Data actualizării: Data publicării:
ludovic orban trist intr-o conferinta de presa
Foto: InquamPhotos/George Călin

Ludovic Orban, președintele PNL, a fost desemnat de președintele Klaus Iohannis în funcția de prim-ministru. Anunțul a fost făcut în urma unei noi runde de consultări cu șefii partidelor de opoziție.

Principalele declarații ale premierului desemnat Ludovic Orban:

Vă mulțumesc mult pentru încrederea acordată pentru a forma un guvern în această situație dificilă. Sunt onorat și îmi asum această responsabilitate în numele PNL. Garantez că îmi voi pune toata experiența în slujba interesului public.

Asumarea răspunderii Guvernului într-un moment în care țara are nevoie este ceea ce ne definește în acțiunea noastră publică.

În acest moment românii se uita cu speranță, cu încredere la noi. Vom da românilor ceea ce așteaptă de la noi și ce așteaptă de la un guvern normal: cinste, integritate, dedicare în servirea interesului public și soluții pentru problemele cu care se confruntă România astăzi.

Principalele priorități ale guvernului sunt:

- refacerea echilibrelor macro-economice și corectarea măsurilor economice care au lovit mediul de afaceri și populația țării.

- restructurarea amplă a aparatului guvernamental.

- readucerea profesionalismului și competenței în instituțiilor publice.

- digitalizarea aparatului public pentru a crește calitatea serviciilor pentru cetățeni.

- consolidarea parcusului României și a poziției României la nivlul UE în conformitate cu pactul semnat de PNL la inițiativa președintelui.

- respectarea drepturilor cetățenilor, asigurarea unei independențe reale a justiției în România, reducerea instituțiilor guvernamentale în slujba cetățenilor și nu în slujba politrucilor care sunt numiți temporar pentru a conduce.

- sunt convins că vom găsi discernământ, deschidere și interes pentru servirea cetățenilor în toate discuțiile pe care le vom purta. Orice întârziere înseamnă menținerea PSD la putere și a Guvernului Dăncilă care a fost demis, nu are legitimitate și niciun român nu vrea să îl vadă exercitând puterea.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri