Ludovic Orban este negativ la Covid dar rămâne în carantină

Data actualizării: Data publicării:
ludovic orban purtand masca face semn de salut cu mana
Foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Premierul Ludovic Orban nu este infectat cu noul coronavirus, anunță Guvernul într-un comunicat.

”Rezultatul testului pentru noul coronavirus (COVID-19) în cazul prim-ministrului Ludovic Orban este negativ. Menționăm faptul că testul a fost realizat la cerere, preventiv, premierul nefiind încadrat într-o definiție de caz întrucât nu este considerat contact direct al unei persoane diagnosticate pozitiv.
Din motive de precauție, Ludovic Orban va rămâne în carantină până joi, 8 octombrie a.c., de unde își va exercita atribuțiile funcției de prim-ministru și își va desfășura activitatea fără interacțiune fizică cu alte persoane. În cursul zilei de joi premierul va efectua un nou test, la distanță de 10 zile de la prezența în platoul TV în care s-a aflat o persoană care, în cursul zilei de duminică, a fost confirmată pozitiv la testul pentru noul coronavirus”, se arată în comunicatul Guvernului. 

Premierul s-a autoizolat după ce a aflat, luni dimineața, că un moderator tv în emisiunea căruia a fost zilele trecute a fost testat pozitiv cu Covid-19. După premier, au anunțat că își fac testul și alți miniștri din Cabinet

Și noul primar al Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat că se testează și intră în caratină. 

Editor : A.V.D

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri