Ludovic Orban susține că românii preferă vacanțele în țară: „80% vor să își petreacă concediul în România”

Data actualizării: Data publicării:
premierul ludovic orban la un targ autohton
Foto: INQUAM Photos/George Calin

Premierul Ludovic Orban a declarat că, potrivit unui sondaj al autorităţilor, 80% dintre români vor să-şi petreacă concediul în România şi le-a recomandat acestora să meargă în concediu în ţară, afirmând că „avem atâtea locuri frumoase de văzut”, potrivit Agerpres.

„Conform sondajului pe care l-am făcut, 80% dintre români vor să-şi petreacă concediul în România. Adică e mult mai mare numărul românilor care vor să-şi petreacă concediul în România decât în alte ţări şi chiar recomandarea mea este, şi din cauza epidemiei, dar şi pentru a da dovadă de susţinere pentru turismul autohton, să îşi petreacă concediul în România, pentru că avem atâtea locuri frumoase de văzut.

Dacă fiecare dintre noi ne gândim unde n-am fost din superbele locuri pe care le are ţara asta, haideţi să mergem anul ăsta în locurile în care n-am fost din România şi să ne petrecem concediul în ţara noastră, ca să şi sprijinim turismul autohton şi să vedem cu ochii noştri atâtea frumuseţi pe care le are România”, a afirmat Ludovic Orban, vineri, întrebat dacă autorităţile au o actualizare referitoare la traficul aerian, având în vedere că "foarte multă lume vrea să plece în concediu în străinătate”.

Premierul a făcut şi precizări legate de reluarea traficului aerian internaţional, subliniind că Guvernul a adoptat, joi, o hotărâre privind noi măsuri de relaxare, printre care şi una referitoare la traficul aerian.

„Această hotărâre de guvern a instituit o măsură. INSP-ul, pe baza unei metodologii de analiză a nivelului de răspândire al epidemiei celorlalte ţări, face un clasament al ţărilor cu un coeficient care se calculează în funcţie de numărul de infectări mediu din ultimele 14 zile la nivelul de locuitori (...) Toate ţările care vor fi sub 5 coeficientul, practic, legătura între România şi ţările respective nu va mai genera nici o interdicţie, adică persoanele care vin din ţările respective sunt libere să intre în ţară şi nu se va mai dispune măsura izolării sau a carantinării la cerere, cum avem astăzi. Mi-e greu să vă dau o listă a ţărilor, pentru că mecanismul stabilit prin hotărârea de guvern este: INSP-ul face evaluarea şi decizia privitoare la ţările pentru care se liberalizează circulaţia între România şi ţările respective o ia Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă. Această evaluare se face săptămânal. (...) Sunt multe ţări din Europa şi nu numai, şi din jurul Europei, care au acest indicator sub 5 şi pentru care nu va mai exista obligativitatea izolării la domiciliu. De asemenea, în relaţia cu aceste ţări nu vor mai exista restricţii în ceea ce priveşte traficul aerian. Adică se vor redeschide zborurile către ţările respective", a mai spus Orban.

Editor: Robert Kiss

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri