Ludovic Orban, la Digi24, despre deciziile CCR: Ziua de ieri a fost o gravă înfrângere pentru Coaliţie

Data actualizării: Data publicării:
ludovic orban

Președintele PNL, Ludovic Orban, a vorbit la Digi24 despre deciziile luate miercuri de Curtea Constituţională şi a calificat ziua de ieri ca pe înfrângere gravă pentru Coaliţie.

Ludovic Orban a făcut referire la decizia pe legea pensiilor, care a avut la bază mai multe sesizări ale PNL şi la toate „legile aberante antieconomice”, care, fiind declarate neconstituţionale, aduc „cât de cât normalitatea în sectorul financiar”.

„Dacă se adoptau aceste aberaţii antieconomice, ar fi afectat dramatic şi mai mult sistemul financiar bancar. Un proiect de lege referitor la evaziunea fiscală era de fapt o invitaţie la evaziune. Şi această lege atacată de PNL şi USR a fost declarată neconstituţională”, a spus Ludovic Orban.

În ce priveşte decizia CCR care stabileşte că se poate organiza un referendum în ziua alegerilor europarlamentare, preşedintele PNL a spus că sesizarea a fost făcută de preşedintele Klaus Iohannis pe bună dreptate.

„Nu poţi interzice cetăţenilor să-şi exercite un drept de vot de a decide asupra unor probleme de interes public.

Nu trebuie amestecate lucrurile, una e un referendum constituţional, alta un referendum consultativ. Iniţiativa „Fără penali” e o inţiativă de revizuiee a Constituţiei care trebuie să îşi urmeze mersul firesc. Dacă faci un referendum consultativ, care nu generează obligativitatea transpunerii în practică, poţi crea o aşteptare care să dezamăgească ulterior prin nepunerea în practică”, a spus Orban.

În ceea ce priveşte decizia referitoare la înfiinţarea secţiei speciale pentru investigarea magistraţilor, Orban a precizat că judecătorii constituţionali şi-au menţinut decizia iniţială, dar a subliniat că trebuie să se ţină cont de recomandările Comisiei de la Veneţia şi de MCV.

„Dacă mai fac o porcărie in domeniul justiţiei e un pericol din ce în ce mai serios să fie iniţiată procedura contra României în baza art 7. Va fi un caz fără precedent, să se declanşeze procedura suspendării dreptului de vot tocmai pentru ţara care deţine preşedinţia rotativă. Ei se joacă cu focul”, a conchis Orban.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri