Ludovic Orban, la Palatul Cotroceni: Președintele României și cu mine am hotărât să declanșăm alegeri anticipate

Data actualizării: Data publicării:
ludovic orban klaus iohannis
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Ludovic Orban a anunțat, vineri, după o întâlnire de o oră cu președintele Klaus Iohannis că au decis împreună să declanșeze procedurile pentru organizarea de alegeri anticipate. „O spun clar, președintele României și cu mine am hotărât că cel mai bine pentru România este să declanșăm alegeri anticipate”, a spus premierul. 

Acesta a precizat că a fost desemnat un grup de lucru care se va ocupa de negocieri cu partidele pentru a întruni sprijin pentru procedura de declanașare a alagerilor anticipate. 

Ludovic Orban a explicat că românii nu își mai doresc să fie conduși de PSD, care acționează „ca o frînă” în Parlament și singura soluție este să se organizeze alegeri anticipate cât mai aproape de alegerile locale, care ar trebui să aibă loc în luna mai. 

Întrebat dacă va demisiona pentru a începe procedura pentru declanșarea anticipatelor, Ludovic Orban a refuzat să răspundă. 

„Voința mea și a PNL există și este 100%”, a precizat Ludovic Orban.

„Există două soluții de declanșare a procedurii, în funcție de evoluția evenimentelor vom opta pentru una din cele două soluții. Aș prefera să nu intrăm acum în discuții tactice„, a spus președintele PNL. 

(Editor A.D.)

 

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri