Ludovic Orban le răspunde lui Florin Cîţu şi Rareș Bogdan: Corectitudinea mea instituţională a ajuns să fie exploatată mârşav

Data actualizării: Data publicării:
ludovic orban vorbeste cu citu tete a tete si face un gest cu degetele aratatoare ale mainilor
Ludovic Orban și Florin Cîțu sunt în competiție internă pentru obținerea șefiei PNL Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Preşedintele PNL şi al Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, a declarat sâmbătă, la Blaj, că şi-a îndeplinit "obligaţiile regulamentare" prin faptul că a convocat vineri seara şedinţa Birourilor permanente reunite din Parlament în vederea stabilirii calendarului dezbaterii moţiunii de cenzură. El a adăugat că regretă că s-a ajuns ca această "corectitudine instituţională" a sa să fie "exploatată în mod mârşav" pentru manipularea membrilor PNL.

Orban a fost întrebat de jurnalişti cum le răspunde reprezentanţilor PNL care au criticat faptul că el a convocat atât de repede şedinţa Birourilor permanente reunite vineri seara, la câteva ore după depunerea de către USR PLUS şi AUR a textului moţiunii de cenzură.

"Îi sfătuiesc să citească regulamentul şedinţelor comune. Este obligaţia preşedintelui Camerei Deputaţilor ca, în aceaşi zi în care se depune moţiunea, să convoace Birourile Permanente reunite pentru prezentarea moţiunii, iar ulterior să comunice guvernului moţiunea.

Eu mi-am îndeplinit obligaţiile regulamentare.

Dacă nu aş fi convocat în aceeaşi zi Birourile Permanente reunite, ar fi însemnat că încalc grav prevederi ale regulamentului şedinţelor comune.

În astfel de poziţii în statul român, cum sunt poziţiile de premier, preşedinte al Senatului, al Camerei Deputaţilor, nu este voie să încalci legea, Constituţia şi regulamentul.

Îmi pare rău că am ajuns ca să fie folosită respectarea regulamentulului, corectitudinea mea instituţională, să fie exploatată în mod mârşav, pentru a manipula membrii PNL, pentru a-i face să creadă altceva decât ceea ce am făcut eu şi anume mi-am îndeplinit obligaţiile legale şi am acţionat în conformitate cu prevederile regulamentului şedinţelor comune", a afirmat Ludovic Orban.

Premierul Florin Cîţu a afirmat sâmbătă, la Timişoara, că este o "acţiune bizară" gestul preşedintelui PNL, Ludovic Orban, de a face "tot posibilul" în calitatea sa de preşedinte al Camerei Deputaţilor ca moţiunea USR PLUS AUR să fie dezbătută.

Totodată, Ludovic Orban a fost criticat şi de către europarlamentarul liberal Rareş Bogdan, prim-vicepreşedinte al PNL, susţinător al lui Florin Cîţu în competiţia internă din partid, care a declarat, la Timişoara, că Orban ar fi trebuit să îşi delege atribuţiile către un vicepreşedinte al Camerei, pentru a nu se interpreta că îşi doreşte să se meargă "pe repede înainte" cu procedura moţiunii de cenzură.

Şedinţa Birourilor permanente reunite ale Parlamentului, convocată online pentru moţiunea de cenzură depusă de USR PLUS şi AUR, a fost suspendată, vineri seara, din lipsa cvorumului. Şi în şedinţa convocată sâmbătă dimineaţă, de la ora 11,00, nu s-a întrunit cvorumul, fiind amânată din nou pentru luni, la ora 12,00.

Moţiunea de cenzură "Demiterea Guvernului Cîţu, singura şansă a României de a trăi!", semnată de 122 de parlamentari, a fost depusă vineri la Senat şi Camera Deputaţilor. 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri