Ludovic Orban merge la discuții cu președintele Iohannis, înainte ca PNL să valideze numele premierului

Adriana Duțulescu Data actualizării: Data publicării:
ludovic orban, suparat in intuneric
Ludovic Orban ia în calcul să își dea demisia de la șefia PNL. Foto Inquam Photos/Alexandru Bușcă

Președintele PNL, Ludovic Orban, va merge la ora 14 la Palatul Cotroceni, pentru o nouă discuție între patru ochi cu președintele Klaus Iohannis, au declarat surse din conducerea PNL pentru Digi24.ro. Întâlnirea are loc înainte de ședința BPN a PNL, convocată după amiază pentru a valida numele viitorului premier. 

Este de așteptat ca acesta să fie subiectul discuției dintre cei doi, știut fiind faptul că președintele Iohannis conduce personal negocierile PNL cu USR-PLUS și UDMR pentru formarea noului guvern și că el are și un favorit pentru postul de prim-ministru, în persoana lui Nicolae Ciucă, actualul premier interimar. 

De menționat este faptul că Ludovic Orban, care a fost în ultimele două zile rupt complet de Guvern prin izolarea sa la partid și demiterea oamenilor săi de la Palatul Victoria, este foarte nemulțumit de perspectiva numirii unui premier militar. În context, spun apropiații săi, se gândește să demisioneze de la președinția PNL, așa cum i-ar fi șși comunicat luni președintelui Iohannis, care însă i-ar fi atras atenția că partidul nu poate rămâne fără lider înainte de negocierile pentru guvern. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri