Ludovic Orban: Ministrul Costache nu avea nicio obligație să fie izolat

Data publicării:
costache

Premierul Victor Orban a declarat că ministrul Sănătăţii, Victor Costache, nu avea nicio obligaţie să fie izolat, în condiţiile în care nu a avut nicio întâlnire, nicio legătură cu senatorul Vergil Chiţac.

„Eu mă aflu în izolare pentru că în cadrul anchetei epidemilogice am fost considerat contact, persoană cu care a intrat în contact şi care este expus riscului de contaminare. Victor Costache şi ceilalţi miniştri care au fost prezenţi fizic la audieri, Monica Anisie, Bogdan Aurescu, nu au fost, în cadrul anchetei epidemiologice, consideraţi ca persoane cu care a intrat în contact (senatorul PNL Vergil Chiţac, depistat pozitiv cu COVID-19 - n.r.). Victor Costache nu a participat la reuniunea Biroului Politic Naţional la care a fost prezent (Vergil Chiţac n.r.) şi nu a avut nicio întâlnire, nicio legătură cu senatorul Chiţac. Ca atare, nu avea nicio obligaţie să fie izolat şi ăsta a fost practic un joc politic pe care nu vreau să-l iau în calcul în momentul de faţă”, a precizat Ludovic Orban, duminică, într-o conferinţă de presă online, după ce a fost întrebat de ce ministrul Sănătăţii, Victor Costache, ar fi încălcat procedura de autoizolare şi s-a prezentat la Parlament pentru a fi audiat de comisiile de specialitate.

De asemenea, şeful Executivului a fost întrebat dacă senatorul Vergil Chiţac va fi sancţionat pentru că „a refuzat izoleta” în momentul în care a fost preluat de un echipaj medical.

„În ceea ce priveşte nedeplasarea domnului Chiţac în izoletă, cu siguranţă trebuie cercetate împrejurările în care nu a folosit izoleta şi, dacă se va considera că a încălcat reglementările, legea se aplică oricărei persoane, nimeni nu este mai presus de lege. Sigur că trebuie efectuată o cercetare în acest caz, care au fost motivele, condiţiile şi să se ia măsurile care se impun”, a spus Orban.

sursa: Agerpres

Editare web: Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri