Ludovic Orban: Paul Goma, un supraviețuitor, a fost ucis de inamicul nevăzut și necruțător care amenință umanitatea

Data publicării:
orban

Premierul Ludovic Orban a transmis, miercuri, un mesaj în care își exprimă regretul pentru decesul scriitorului Paul Goma și îi evoca personalitatea, arătând că a fost un supraviețuitor al închisorilor comuniste, dar a fost ucis de „inamicul nevăzut și necruțător” care amenință azi umanitatea: coronavirusul.

„Am primit vestea tristă a dispariției unuia dintre marii disidenți anticomuniști ai României. Paul Goma a fost un supraviețuitor. În tinerețea sa a rezistat regimului de exterminare din închisorile comuniste Jilava și Gherla, apoi în domiciliul forțat din Bărăgan. În anii maturității a făcut față atacurilor îndreptate contra lui de Nicolae Ceaușescu însuși și persecuțiilor la care a fost supus de Securitate, apoi lungului exil ca persoană lipsită de cetățenie. Astăzi a fost ucis de inamicul nevăzut și necruțător care amenință umanitatea. Atunci când Revoluția era încă departe și când comunismul părea de neclintit, Paul Goma a reușit aproape de unul singur să ne trezească și să ne cheme la luptă”, transmite premierul Ludovic Orban.

„Pentru noi el va rămâne întotdeauna vocea care a cerut ca regimul ceaușist să respecte drepturile omului, un nume care în ultimele decenii ale comunismului a trezit speranța și a întărit rezistența în sufletele noastre. Dumnezeu să îl odihnească!”, își încheie mesajul premierul Ludovic Orban.

Scriitorul şi disidentul Paul Goma, în vârstă de 84 de ani, a murit în noaptea din 24 spre 25 martie la spitalul La Pitié Salpetriere din Paris, unde era internat în urma infectării cu coronavirus.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri